Linköpings kommun

Pressmeddelande inför bildningsnämndens sammanträde

Dela

Vid presskonferens inför bildningsnämndens sammanträde, som äger rum i morgon, torsdag 16 juni kommenterade ordförande Bengt Olsson (L) följande ärenden:

Fortsatt kompetensutveckling för studie- och yrkesvägledarna
Studie- och yrkesvägledarna får regelbundet kompetensutveckling om utbildning och arbetsmarknad, IT och kommunikation, kontakten mellan skola och näringsliv och sin expertroll. Det framkommer när årets insatser redovisas för bildningsnämnden. Inför det fortsatta arbetet kommer ett fokusområde vara vägledning för nyanlända.

Revidering av programplan för språkintroduktion
Bildningsnämnden väntas besluta att revidera programplanen för språkintroduktionen bland annat för att tydliggöra vägen genom utbildningssystemet, tydliggöra elevernas framsteg så att de kan uppleva framgångar och öka integrationen med svensktalande elever. Språkintroduktionen i Linköping har ett huvudspår som är uppdelat i de tre nivåerna start, mellan och fortsättning.

Ansökan om ny spetsutbildning i matematik på Berzeliusskolan
Bildningsnämnden väntas besluta att Linköpings kommun ska ansöka om att få starta en ny riksrekryterande spetsutbildning med inriktning mot matematik på naturvetenskapliga programmet på Berzeliusskolan. Utbildningen ska kopplas ihop med den befintliga spetsutbildningen på grundskolenivå och förstärka skolans profil inom naturvetenskap och teknik.

Fördelning av utvecklingsmedel för gymnasieskolan 2016 och 2017
Bildningsnämnden beslutar om att fördela utvecklingsmedel på totalt 1,4 miljoner kronor till nio projekt på sju skolor för att stärka arbetet att öka måluppfyllelsen. Förutom områdena studieteknik och motivationshöjande åtgärder, läsutveckling, jämställdhet och psykisk hälsa stimuleras också tävlingsverksamhet på yrkesprogrammen.

Läs mer i pressmeddelandet som finns att ladda ner under relaterat längre ner på denna sida

Linköping har över 150 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Nyckelord

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum