Linköpings kommun

Pressmeddelande inför kommunstyrelsens sammanträde

Dela

Vid dagen presskonferens inför sammanträdet kommenterades följande ärenden:

  • Linköpings kommun utlyser en arkitekttävling för den nya simhallen på Folkungavallen.

Slutresultatet av arkitekttävlingen beräknas att vara klart under februari månad 2017. En jury med ledamöter från Linköpings kommun och Sveriges Arkitekter kommer att utse vinnaren. Elias Aguirre (S) kommunalråd för samhällsbyggnadsfrågor blir ordförande i juryn, där även oppositionen är representerad.

  • Linköpings kommun utlyser en arkitekttävling för Nya Kungsbergsskolan.

Arkitekttävlingen beräknas att vara klar under hösten 2017.  Inflyttning beräknas att ske i etapper från och med hösten 2020 och framåt.

  • Linköping stärker sina torg och parker

De offentliga mötesplatserna i innerstaden som torg och parker är viktiga för att utveckla Linköpings innerstad till en tät och sammanhållen stad med god livsmiljö. Ett tillägg till Översiktsplan för staden som behandlar just de allmänna mötesplatserna ska  skickas ut på samråd.

  • Program för arkitektonisk kvalitet

Arkitekturprogrammet är ett ramverk som ger förutsättningarna för att höja den arkitektoniska kvaliteten på det som byggs nytt i Linköping. Arkitekturen ska vara berörande, robust, alltså hållbar över tid samt användbar och välfungerande.

Läs mer i pressmeddelandet som bifogas under relaterat längre ner på denna sida.

Linköping har över 150 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Nyckelord

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum