Linköpings kommun

Pressmeddelande: Startskott för nya stadsdelen Djurgården

Dela

Nu startar genomförandet av området Djurgården i Linköping. Med uppskattningsvis 16 000 boenden och 8 000 bostäder när området är helt utbyggt utgör stadsdelen ett av de större bostadsprojekteten i stadens historia.

- Det är dags att gå från ord till handling och förverkliga de visioner som funnits länge för Djurgården. Linköping behöver ett stort tillskott av bostäder för att lätta på bostadsbristen. Samtidigt ger Djurgården oss möjlighet att utveckla Linköping i de viktiga näringslivs- och forskningsmiljöerna i närheten av Linköpings Universitet och Mjärdevi Science Park, säger Elias Aguirre, samhällsbyggnadsnämndens ordförande (S).

Med en mångfald i boendeformer, service, skola och förskola, butiker och verksamhetslokaler, torg och naturområden kommer Djurgården erbjuda något för alla. Med fokus på miljövänligt byggande och en tydlig prioritering av gång-, cykel- och kollektivtrafik kommer hållbarhet vara ett ledord för stadsdelen. Närheten till vackra naturområden i Vallaskogen och Tinnerö är också en kvalitet som kommer tas tillvara i den nya stadsdelen.

- Linköping expanderar och både människor och företag behöver miljöer att växa i. Vi vill göra det genom att låta staden växa inåt och skapa attraktiva stadsmiljöer. Djurgården kommer att binda ihop universitetet, Vallastaden och Lambohov med staden och bidra till att skapa ett mer sammanhållet Linköping, avslutar Elias Aguirre.

Vid onsdagens sammanträde med samhällsbyggnadsnämnden föreslås nämnden ta beslut om planeringsstart av de första områdena för stadsdelen Djurgården, områdena närmast Lambohov. Området omfattar cirka 1500 bostäder, varav den första detaljplanen kommer omfatta 400-700 bostäder.

 

För ytterligare information kontakta samhällsbyggnadsnämndens ordförande Elias Aguirre (S), telefon 072-584 73 10.

Linköping har över 150 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum