Stockholms stad

Pressmeddelande: Sveavägen enkelriktas runt Sergelfontänen i norrgående riktning

Dela

Natten mellan den 15 och 16 maj enkelriktar vi trafiken runt Sergels Torg. Trafiken i norrgående riktning på Hamngatan mot Sveavägen kommer att stängas av i höjd med Regeringsgatan. Trafiken i södergående riktning kommer att gå runt fontänen som vanligt. Enkelriktningen kommer att gälla fram till årsskiftet.

Särskild fil för blåljus i norrgående riktning

Utryckningsfordon kan köra på cykelfilen från Hamngatan runt Sergelfontänen till Klarabergsgatan. Denna körfil används av cyklister från Hamngatan i norrgående riktning runt fontänen.

Bakgrund

Projekt Sergels Torg renoverar tätskiktet på området Sergels Torg under åren 2014-2018. För att kunna byta ut tätskiktet måste alla ytor – gator och trottoarer friläggas och rengöras. Detta kräver avstängningar och begränsningar av bil- och kollektivtrafik samt gångtrafik.

Syftet med den kommande omledningen är att möjliggöra den sista delen av tätskiktsbytet runt Sergels Torg.

Mer information:

Linda Cronebäck, biträdande projektledare 
Tel: 073-650 09 22 
Epost: linda.croneback@rockstore.se

Kristi Rasmussen Eklund, kommunikatör 
Tel: 076-122 63 06 
Epost: kristi.rasmussen.eklund@stockholm.se

www.stockholm.se/sergelstorg

Kartbild bifogas som pdf under "relaterat material" längs ned på sidan.

Bilder

Dokument

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

+46 8 508 290 00http://stockholm.se/presskontakt

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss till exempel i skolan, på äldreboenden, i parken och när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med en hög grad av decentraliserat ansvar. Det innebär att besluten i stor utsträckning fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

YH-utbildning på Frans Schartaus Handelsinstitut når topp tio i kvalifikationsnivå, motsvarar kandidatexamen20.4.2018 10:28Pressmeddelande

Frans Schartaus Handelsinstituts YH-utbildning inom Hotel Management har i samband med den senaste beviljandeomgången från Myndigheten för Yrkeshögskolan fått en placering i kvalifikationsramverket på nivå SeQF6*. Det innebär att de studerande som läser Hotel Management får en Kvalificerad yrkeshögskoleexamen, som i det nya ramverket är placerad på samma nivå som en kandidatexamen. Det gör de studerande mycket attraktiva på arbetsmarknaden och blir en trygg väg mot jobb.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum