Solna Stad

Pressmeddelande

Dela

Idag uppmärksammade Solna stad den nya trappan som staden byggt mellan Hagalund och Solna station. Trappan skapar en bättre koppling mellan bland annat tvärbanan och pendeltåget. Nu väntar större förändringar i området genom planerna på en entré till nya tunnelbanan i Norra Hagalund.

I början på september öppnade därför en ny tillfällig trappa mellan Hagalund och Solna station. Det är en av de saker som staden arbetat med för att utveckla Hagalund. Trappan skapar en genare väg för boende och en bättre koppling mellan bland annat tvärbana och pendeltåg. Planerna på att placera en entré i Norra Hagalund innebär att förutsättningarna för den kommande utvecklingen av området har ändrats.

-Idag är vi glada att uppmärksamma trappan som staden byggt för en genare väg mellan Hagalund och Solna station och vi ser med spänning fram emot planeringen av entrén till den nya tunnelbanelinjen i Norra Hagalund, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande.

-Det är glädjande att så många saker händer just nu i Hagalund, som bland annat nyöppningen av Råsunda öppna förskola på Hagalundsgatan 26 och en ny möteslokal som öppnar under hösten 2016, och äntligen är trappan på plats. Det säger säger Magnus Persson, ordförande i tekniska nämnden.

Nyckelord

Om

Solna Stad
Solna Stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

08-7461000http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Här kan du läsa mer om Solna, om hur stadens styrs, om stadens organisation, historia och framtidsplaner. Här kan du även läsa hur dina skattepengar används och om andra frågor som är viktiga för Solna.

Följ Solna Stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Solna Stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum