Linköpings kommun

Pressmeddelande:Guangzhou studerar hållbar stadsutveckling och utbildning i Linköping

Dela

Nio delegationer från den kinesiska storstaden Guangzhou besöker Linköping den 13-15 april. Besöket är ett i ledet av flera. Denna gång ligger den gemensamma utvecklingen av forskningscentret för hållbar stadsutveckling på agendan. Besöket ska även främja samarbete inom utbildning. Programmet innehåller bland annat besök på Mjärdevi Science Park, Anders Ljungstedts Gymnasium och Linköpings universitet.

-Via samverkan mellan våra städer och universitet får vi kunskapsutveckling och erfarenhetsutbyte som ger förutsättningar för att än mer utveckla och bygga hållbara städer där människan är i centrum, säger Helena Balthammar, borgmästare i Linköping.

Guangzhou och Linköping har varit vänorter sedan 1997. De senaste två åren har samarbetet gått in i ett intensivare skede. En viktig orsak är att städerna har beslutat att utöka samarbetet inom hållbar stadsutveckling. Förutom städerna deltar även Linköpings universitet och Guangzhou universitet i besöket. Linköpings universitet presenterar under dagarna mer av sin forskning inom hållbar stadsutveckling.

En av anledningarna till besöket är att Linköpings kommun ställde upp i en tävling i Guangzhou som handlade om stadsutveckling under 2014. I tävlingen Guangzhou International Urban Innovation Award deltog städer från hela världen. Linköping lyckades bli vald som en av de femton finalisterna.

Under besöket kommer möjligheten till samarbeten inom utbildning även att undersökas.

Programmet i Linköping omfattar två heldagar och Linköpings borgmästare Helena Balthammar (S) är värd för besöket. I programmet ingår bland annat ett besök på 
Mjärdevi Science Park för att visa hur ett samarbete mellan Linköpings universitet, Linköpings kommun och näringslivet kan se ut. Delegationerna kommer även att besöka Anders Ljungstedts Gymnasium och Birgittaskolan för att de ska få insyn i de yrkesutbildningar som erbjuds.

För ytterligare information om programmet kontaktaBjörn Bertilsson, Utbildningskontoret, 013 20 84 24

Linköping har över 150 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum