Europaparlamentet

Pressresa: Statsministern väntas besöka Europaparlamentet i Strasbourg i januari

Dela

Statsminister Ulf Kristersson väntas besöka Europarlamentets plenarsammanträde i Strasbourg den 16-19 januari. Sammanträdet är det första efter det att Sverige tagit över som ordförandeland i EU:s ministerråd. Statsministern väntas presentera och delta i en debatt om ordförandeskapets prioriteringar.

Du som journalist har möjligheten att ansöka om ett resestipendium för att delta i en pressresa till Strasbourg under plenarsammanträdet i januari. Det finns även möjlighet att ansöka om resestipendium till plenarsammanträdena i februari och mars.

Såväl journalister med goda förkunskaper om EU som journalister som tycker att EU är svårt att förstå sig på är välkomna att skicka in en ansökan.

Stipendiet:

  • Avser följande plenarsammanträden: 16-19 januari, 13-16 februari eller 13-16 mars.
  • Förutsätter att du är yrkesverksam journalist.
  • Omfattar en resa från närmaste flygplats eller tågstation i Sverige till Strasbourg och tillbaka i ekonomiklass samt ett schablonbelopp på 360 euro för två övernattningar eller 540 euro för tre övernattningar som ska bidra till att täcka övriga kostnader som boende och uppehälle.
  • Journalister kan också delta i programmet om det egna mediehuset står för kostnaderna.

Ansökan:

Om du är flexibel med datum kan du nämna det i fritextfältet under "motivering och syfte".

Kontakter

Bilder

Om

Europaparlamentet
Europaparlamentet
Regeringsgatan 65
111 56 Stockholm

08-562 444 55https://www.europarl.europa.eu/portal/sv

Europaparlamentet är EU:s enda direktvalda institution och stiftar EU-lagar tillsammans med ministerrådet. Europaparlamentets presstjänst levererar fullständig och opartisk information till media och svarar på pressfrågor om Europaparlamentets dagliga verksamhet samt hjälper Europaparlamentariker i deras kommunikationsverksamhet.

Följ Europaparlamentet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Europaparlamentet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum