Europaparlamentet

Pressresa till Bryssel: Knäckfrågorna inför det svenska ordförandeskapet i EU

Dela

Vilka utmaningar står EU inför när Sverige tar över ordförandeklubban i EU vid årsskiftet? Vad står på spel och hur ser det politiska läget ut i Europa? Du som är journalist kan söka ett resestipendium till Bryssel den 8-10 november.

På plats i Bryssel får du bland annat träffa Europaparlamentariker och företrädare för Sveriges EU-representation och EU-kommissionen som berättar om dagsaktuella ärenden och utmaningar. Vilka är de viktigaste sakfrågorna? Du får även en chans att vässa dina kunskaper om EU:s roll och befogenheter, inför Sveriges ordförandeskap i EU. 

Var: Europaparlamentet i Bryssel

När: 9–10 november (avresa 8 november, hemresa 10 november på kvällen)  

Vem: Yrkesverksamma journalister

Stipendiet: Förutsätter att du är verksam som journalist. Stipendiet omfattar en resa från Sverige till Bryssel och tillbaka i ekonomiklass, två övernattningar samt två luncher och en gemensam middag. Journalister kan också delta i resan på bekostnad av arbetsgivaren.

Ansökan: Ska innehålla en kort motivering och skickas in senast den 9 september. Lämna din ansökan här.

Kontakter

Om

Europaparlamentet
Europaparlamentet
Regeringsgatan 65
111 56 Stockholm

08-562 444 55https://www.europarl.europa.eu/portal/sv

Europaparlamentet är EU:s enda direktvalda institution och stiftar EU-lagar tillsammans med ministerrådet. Europaparlamentets presstjänst levererar fullständig och opartisk information till media och svarar på pressfrågor om Europaparlamentets dagliga verksamhet samt hjälper Europaparlamentariker i deras kommunikationsverksamhet.

Följ Europaparlamentet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Europaparlamentet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum