Europaparlamentet

Pressresa till Bryssel: Ledamöterna antar sina ståndpunkter om klimatpaketet

Dela

Under maj, juni och juli ska Europaparlamentet anta sina ståndpunkter i de olika lagförslagen i klimatpaketet ”Fit for 55”. Följ med oss till Bryssel den 1–2 juni för att träffa ledamöter som ansvarar för förhandlingarna i Europaparlamentet.

Vilka ändringar vill Europaparlamentet göra i de lagförslag som ingår i ”Fit for 55”? Vilka är knäckfrågorna och var går de politiska gruppernas skiljelinjer?

Klimatpaketet består av 15 rättsakter som syftar till att minska utsläppen av växthusgaser med minst 55 % till 2030. Dessa lagförslag har en direkt påverkan på Sveriges energi- och transportsektorn samt skogsbruk, jordbruk och industrier. Under de närmaste veckorna och månaderna ska Europaparlamentet anta sina ståndpunkter inför förhandlingarna med medlemsländernas regeringar i ministerrådet.

På plats i Bryssel får du träffa Europaparlamentets huvudförhandlare. Du får ställa dina frågor direkt till de ansvariga beslutsfattarna och höra hur arbetet fortskrider bakom kulisserna, vad som står på spel och hur tongångarna går inför förhandlingarna med medlemsländernas regeringar.

Var: Europaparlamentet i Bryssel

När: 1–2 juni (avresa 31 maj, hemresa 2 juni på kvällen)

Vem: Yrkesverksamma journalister

Stipendiet: Förutsätter att du är verksam som journalist. Journalister kan också delta i resan på bekostnad av ditt eget mediehus.

Ansökan: Ska innehålla en kort motivering och skickas in senast den 9 maj. Lämna din ansökan här: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/Brysselpressresajuni2022 

Kontakter

Om

Europaparlamentet
Europaparlamentet
Regeringsgatan 65
111 56 Stockholm

08-562 444 55https://www.europarl.europa.eu/portal/sv

Europaparlamentet är EU:s enda direktvalda institution och stiftar EU-lagar tillsammans med ministerrådet. Europaparlamentets presstjänst levererar fullständig och opartisk information till media och svarar på pressfrågor om Europaparlamentets dagliga verksamhet samt hjälper Europaparlamentariker i deras kommunikationsverksamhet.

Följ Europaparlamentet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Europaparlamentet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum