Trafikverket

Presstips: Trafikverket bjuder in till öppet hus om en mötesfri väg 32

24.4.2017 08:03 | Trafikverket

Dela

Under perioden 1 maj-9 juli stänger Trafikverket av väg 32 mellan Sunneränga vid avfart Flisby till Trafikplats Bredestad. Vägen ska göras mötesfri för att öka säkerheten och framkomligheten på sträckan.

Att göra vägar mötesfria med hjälp av 2+1 lösningar är en av de lösningar som starkt bidragit till minskningen av allvarliga skador och dödsfall i trafiken.

Trafiken kommer att ledas om mellan Eksjö, trafikplats norra och Blå grindar. Boende och samhällsviktiga funktioner som skolskjuts, sopbil, postbil, hemtjänst och räddningstjänst kommer dock kunna ta sig fram via alternativa vägar i området.

Nu hälsas såväl media som allmänhet välkomna på Öppet hus för att ta del av mer information.

- Vi öppnar upp så att alla som är intresserade ska kunna komma och ställa sina frågor. Vi kan visa kartor och svara på detaljfrågor, säger Carina Junefelt, Trafikverkets projektledare.
 

När: Onsdagen den 26 april klockan 15.00-19.00.
Var: Församlingshemmet till Bredestads kyrka.
Närvarande: Representanter från både Trafikverket och entreprenören Svevia.

Mer information: http://www.trafikverket.se/nara-dig/Jonkoping/projekt-i-jonkopings-lan/Vag-32-Bredestad-Marback

Kontakter

Carina Junefelt, projektledare Trafikverket, 010- 123 69 51.
Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Om

Trafikverket ansvarar för statliga vägar och järnvägar och långsiktig planering av det samlade transportsystemet.

Följ Trafikverket

Skriv in din e-postadress så får du ett mejl när vi har något nytt att berätta.

Senaste nyheterna från Trafikverket

Pressinbjudan Trafikverket har förbättrat säkerheten längs väg 597 genom Björsbyn18.5.2017 13:25

Den 19 maj inviger Trafikverket den 4,3 km långa gång- och cykelvägen längs väg 597 mellan Reveln och Sinksundet, genom Björsbyn. Gång- och cykelvägen är dels friliggande och dels åtskild med kantsten. Passager och refuger ger säkrare övergångar för oskyddade trafikanter. Vägen har även förbättrats för fordonstrafik. Linjemålning återstår och görs under våren 2017. Tid och plats: Fredagen den 19 maj 2017 kl. 15.00–16.30 vid fotbollsplanen i Björsbyn. Besökare har möjlighet att genomföra en cykelutmaning och delta i tipspromenad. På plats deltar Arnold Vonkavaara, regional direktör, Trafikverket och Malin Lagervall, stadsbyggnadschef, Luleå kommun.   BakgrundBjörsbyn ligger nära Luleå och främst stadsdelen Porsön med affär, vårdcentral, skola, kyrka och universitet. I Björsbyn finns en välbesökt fotbollsplan och ett antal stall med många unga medlemmar. Innan den nya gång- och cykelvägen byggdes fanns ett behov av att kunna gå eller cykla mellan platserna och trafikmiljön längs Björsbyv

I vårt nyhetsrum kan du läsa de senaste nyheterna, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.Besök vårt nyhetsrum