Trafikverket

Presstips: Trafikverket förbättrar för trafikanterna vid arbetsområdet i Hammar

28.4.2017 12:56 | Trafikverket

Dela

Just nu pågår arbetet med två cirkulationsplatser för C4 Shopping i trafikplats Hammar. Nu genomför Trafikverket åtgärder för att förenkla för de trafikanter som kör genom arbetsområdet.

Åtgärderna består i att Trafikverket under onsdagen den 3 maj kommer att fräsa bort väglinjerna på sträckan.Mellan klockan 09.00 och 15.00 kommer trafiken att begränsas till ett körfält och ledas av en flaggvakt.

Under tiden som detta specifika arbetet pågår finns det stor risk för köbildning. Trafikverket hoppas att trafikanter har överseende med detta och visar hänsyn till de som arbetar med projektet och respekterar tillfälliga trafikanordningar.

Tack för att du visar hänsyn!

För mer information kring projektet: www.trafikverket.se/Hammar

Kontakter

Christian Björnsson, projektledare Trafikverket, 010-123 80 77
Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Om

Trafikverket ansvarar för statliga vägar och järnvägar och långsiktig planering av det samlade transportsystemet.

Följ Trafikverket

Skriv in din e-postadress så får du ett mejl när vi har något nytt att berätta.

Senaste nyheterna från Trafikverket

Pressinbjudan Trafikverket har förbättrat säkerheten längs väg 597 genom Björsbyn18.5.2017 13:25

Den 19 maj inviger Trafikverket den 4,3 km långa gång- och cykelvägen längs väg 597 mellan Reveln och Sinksundet, genom Björsbyn. Gång- och cykelvägen är dels friliggande och dels åtskild med kantsten. Passager och refuger ger säkrare övergångar för oskyddade trafikanter. Vägen har även förbättrats för fordonstrafik. Linjemålning återstår och görs under våren 2017. Tid och plats: Fredagen den 19 maj 2017 kl. 15.00–16.30 vid fotbollsplanen i Björsbyn. Besökare har möjlighet att genomföra en cykelutmaning och delta i tipspromenad. På plats deltar Arnold Vonkavaara, regional direktör, Trafikverket och Malin Lagervall, stadsbyggnadschef, Luleå kommun.   BakgrundBjörsbyn ligger nära Luleå och främst stadsdelen Porsön med affär, vårdcentral, skola, kyrka och universitet. I Björsbyn finns en välbesökt fotbollsplan och ett antal stall med många unga medlemmar. Innan den nya gång- och cykelvägen byggdes fanns ett behov av att kunna gå eller cykla mellan platserna och trafikmiljön längs Björsbyv

I vårt nyhetsrum kan du läsa de senaste nyheterna, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.Besök vårt nyhetsrum