Trafikverket

Presstips: Trafikverket förbereder för framtidens järnvägstrafik

Dela

I slutet av april byter Trafikverket spåret på Södra stambanan på sträckan mellan Vislanda och Ballingslöv. I nuläget avrundas det förarbete som möjliggör nästa steg in i framtidens järnvägstrafik.

I slutet av april inleder Trafikverket spårbytet mellan Vislanda och Ballingslöv. Spåret ska bytas på en sträcka om 70 kilometer och är därmed ett av de största spårbytena i Sverige.

Bytet görs med hjälp av en stor maskin som kallas spårbyteståg. Tåget fungerar som en rullande verkstad där varje del av tåget har olika uppgifter. Bytet ökar driftsäkerheten och minskar det framtida underhållsbehovet. Det möjliggör en tryggare och mer punktlig pendling för framtida pendlaren.

Just nu pågår det förberedande arbeten inför spårbytet, det genomförs nattetid och kan innebära visst buller för närboende. Arbetet går ut på att Trafikverket lägger ut den nya rälsen längs med sträckan samt lokaliserar och gräver fram kablar för att underlätta det kommande arbetet med spårbytet.

Trafikverket kommer bjuda in media till en pressträff för mer information och fototillfälle när arbetet med spårbytet är igång.

Läs mer om arbetet här: www.trafikverket.se/vislanda

Kontakter

Stefan Källberg, projektledare, 010 - 123 19 97, stefan.kallberg@trafikverket.se
Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Om

Trafikverket ansvarar för statliga vägar och järnvägar och långsiktig planering av det samlade transportsystemet.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum