Trafikverket

Presstips: Trafikverket reglerar påfarten vid Lindomemotet för bättre framkomlighet

Dela

Under hösten 2017 kommer Trafikverket under en provperiod att sätta igång trafiksignalen för påfartsreglering vid påfarten norrut vid Lindomemotet. Det görs för att förbättra framkomligheten och få en jämnare trafikrytm, både på påfarten och på E6. Färre inbromsningar och köer på E6 minskar även risken för olyckor.

Trafikverket har tidigare monterat upp en trafiksignal på påfarten norrut i Lindomemotet och har nu utrett hur signalen ska användas så effektivt som möjligt.

Provperioden startar sista veckan i september och pågår i tre veckor. Före, under och efter provperioden kommer vi att studera trafiken för att se om vi behöver ändra något i signalregleringen. Tanken är att regleringen ska vara kvar om provet faller väl ut.

I samband med signalregleringen förlänger vi det heldragna körfältet så att trafiken vävs in på E6 längre fram.

Hur gör man som trafikant? Rulla fram mot stopplinjen och vänta på grön signal. Max två fordon åt gången kommer att släppas på från påfarten. Signalen kommer bara vara aktiv under högtrafik på vardagar. Övrig tid är den släckt.

Läs mer om projektet: www.trafikverket.se/lindomemotet

 

Nyckelord

Kontakter

Bertil Hallman, Sakkunnig Trafikverket 0703-371969
Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Om

Trafikverket ansvarar för statliga vägar och järnvägar och långsiktig planering av det samlade transportsystemet.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

Presstips: Trafikstörning Ölandsbron11.12.2017 09:00Pressmeddelande

Från tisdagen den 12 december till lördagen den 16 december utför Trafikverket mätningsarbeten på Ölandsbron. Det kräver att bron är fri från trafik under vissa perioder. Inmätningarna görs för kommande arbeten på högbrodelen under 2018. Framkomligheten kommer att vara begränsad på Ölandsbron mellan kl. 1 och kl. 4, med start natten mellan måndagen den 11 och tisdagen den 12 december. Vid normalt väder beräknas arbetet pågå till och med natten mellan torsdagen den 14 och fredagen den 15 december. Natten mellan fredag och lördag är aviserad som reserv, om vädret hindrar arbetet tidigare i veckan.  Trafikverket gör periodvis nödvändiga underhållsarbeten på Ölandsbron. Under åren 2016-2019 arbetar vi för att möjliggöra trygga och smidiga resor till och från Öland, idag och i framtiden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum