Åklagarmyndigheten

Pressträff i Göteborg: Åtal i omfattande ärende om narkotikasmuggling

Dela

Tisdag den 1 oktober lämnar åklagare in ett åtal om synnerligen grova narkotikasmugglingar och synnerliga grova narkotikabrott. I samband med åtalet bjuder Tullverket och Åklagarmyndigheten in till en pressträff i Göteborg.

Ärendet rör många individer och omfattar en förundersökning på cirka 14 000 sidor och tillhör ett av de största som Tullverket har utrett de senaste trettio åren.

I ärendet är 15 personer häktade, varav två är överlämnade från Nederländerna och Norge. Ytterligare två personer är häktade i sin utevaro och begärda överlämnade från Nederländerna.
 
Dag: Tisdag den 1 oktober
Tid: 13:00-14:00 (cirka). Insläpp från 12.30.
Plats: Nordstadstorget 6, Femmanhuset, Tullverkets lokaler, plan 5, Pater Noster.

Anmälan senast den 30/9 till press@tullverket.se. Medtag presslegitimation eller intyg från redaktion.

Medverkande
Medverkar på pressträffen gör: Tony Magnusson, chef Tullverkets brottsbekämpning i västra Sverige och Gill Eriksson, biträdande chef Tullkriminalenheten. Från Åklagarmyndigheten deltar kammaråklagarna Anna Svedin (förundersökningsledare), Karolina Lindekrantz och Jonas Lövström.

Åklagarna kommer inte att ha möjlighet att boka in intervjuer vid någon annan tidpunkt än denna före rättegångsstart.

Målnummer i Göteborgs tingsrätt: B 13393-18

Välkommen!

Tullverkets presstjänst, 0771-450 590
Åklagarmyndighetens presstjänst 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum