Åklagarmyndigheten

Pressträff i Stockholm: Åtal i mål om synnerligen grovt narkotikabrott på Darknet

Dela

Åklagarmyndigheten och Polismyndigheten bjuder in till pressträff i samband med att fem personer kommer att åtalas vid Stockholms tingsrätt den 12 februari. Rubriceringarna är bland annat grovt narkotikabrott och synnerligen grovt narkotikabrott kopplat till en narkotikahandelsplats på Darknet samt grovt penningtvättsbrott kopplat till huvudmannens utbyte av den brottsliga verksamheten.

- Den huvudmisstänkta har möjliggjort försäljningen i den digitala miljön och har inte haft med narkotikan att göra rent fysiskt. Det är första gången som vi utreder en administratör av en narkotikahandelsplats på nätet, säger Annika Wennerström, kammaråklagare på Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet på Åklagarmyndigheten.

- De övriga personernas roll har bland annat varit att tvätta pengar åt huvudmannen. Dessa personer är inte kopplade till själva marknadsplatsen.

Tid, plats och anmälan

Pressträffen äger rum onsdag 12 februari kl. 11 på polishuset, Norra Agnegatan 33–37, Stockholm, ingång från Polishusparken. Var där i god tid.

Stämningsansökan delas ut i pappersform i ett ex per anmäld redaktion på pressträffen.

Anmäl dig senast på tisdag 11 februari kl. 13 till kommunikation@aklagare.se. Ange namn och redaktion. Ta med presslegitimation eller liknande handling.

Målnummer i Stockholms tingsrätt: B 13010–18.

Kontakt

Anna Knöfel Magnusson, pressekreterare, Åklagarmyndigheten, 010 562 51 99.

Katarina Friskman, pressekreterare, Polismyndigheten, 010 563 90 81.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum