Svenska Friidrottsförbundet

Pressträff inför Finnkampen – varmt välkomna!

Dela

Till helgen avgörs Finnkampen på Stockholms Stadion och härmed hälsas medias representanter varmt välkomna till den sedvanliga pressträffen inför landskampen.

TID: Fredag 3/9 15.30.

PLATS: Stockholms Stadion, kurvan mot Valhallavägen, ovanför valvet.

MEDVERKANDE

Sverige

  • Längdhoppsstjärnan Khaddi Sagnia som uppenbarligen är i storform. Khaddi persade med 6.93 i riktigt ruskväder på SM den gånga helgen. Dessförinnan hoppade hon längst av alla på Diamond League-tävlingen i Lausanne.
  • Andreas Almgren som haft mycket skadebekymmer men nu är tillbaka – och det med besked! För knappt två veckor sedan slog han Dan Glans 42 år gamla rekord på 3000 meter. Andreas springer 5000 meter på Finnkampen.
  • Finnkampsdebutanten Carolina Wikström, 22:a på OS-maran i Japan. Nu är Carolina med och försvarar de svenska färgerna när damernas 10 000 meter för första gången blir en del av Tjejmilen.
  • Förbundskaptenerna, avgående Karin Torneklint och tillträdande Kajsa Bergqvist som kör parallellt under årets Finnkamp.

Finland

  • Stavhopparen Wilma Murto, som häromdagen putsade sitt fem år gamla finska rekord. Nya rekordet lyder 4.72.
  • Släggkasterskan Silja Kosonen, som vann såväl U20-EM som U20-VM i år. 18-åringen innehar även juniorvärldsrekordet 73.43.
  • Sprintern Samuel Purola som varvat upp motorerna lagom till Finnkampen, noterades häromdagen för 10.38 på 100 m.
  • Finlands förbundskapten Tuomo Salonen.

.

Anmälningar skickas liksom eventuella frågor till Svenska Friidrottsförbundets kommunikationsansvarige Mathias Karlsson, mathias.karlsson@friidrott.se

 

Återigen – varmt välkomna!

Om

Svenska Friidrottsförbundet
Svenska Friidrottsförbundet
Heliosgatan 3
SE-120 30 Stockholm

010-476 53 30http://www.friidrott.se

Svensk Friidrott uppgift är att främja, utveckla, organisera och administrera friidrotten i Sverige, samt att företräda den internationellt och ansvara för landslagets verksamhet. Förbundet bildades 1895 och är ett av Sverige största idrottsförbund med drygt 600 000 medlemmar, organiserade i knappt 1 000 föreningar. I tillägg deltar varje år över en halv miljon svenskar i motionslopp och nästan var fjärde vuxen svensk löptränar minst en gång i veckan. Svensk Friidrott står för en idrott som är för alla, där man agerar tillsammans. En idrott som är trovärdig och hälsosam, trygg och glädjefylld.

Följ Svenska Friidrottsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Friidrottsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum