Vänsterpartiet Skåne

Pressträff med Vänsterpartiet i samband med regionstyrelsens budgetsammanträde

Dela

1 december sammanträder regionstyrelsen i Region Skåne. Vänsterpartiet Skåne bjuder in till pressträff för att svara på frågor om vår budget för 2023.

Vänsterpartiets regionråd Alexandra Thomasson kommenterar Vänsterpartiets budgetförslag för 2023.

Tid: Torsdag den 1 december klockan 13:15.
Plats: Regionhuset, Malmö.
Rum: Vildanden.
Ärenden på dagordningen inför regionstyrelsen finner ni i sin helhet här.

Vänsterpartiets budgetförslag finns i sin helhet här under.


Anmälan görs i receptionen.


För mer information, se kontakter nedan.

Beskrivning

Efter regionstyrelsens sammanträde den 1 december bjuds media in för att ställa frågor. I Regionhuset i Malmö. På plats kommer regionråd Alexandra Thomasson finnas.

Vänsterpartiets budget 2023 för Region Skåne innebär en fullt finansierad verksamhet fri från smygnedskärningar. När andra partier säger en sak innan valet och en annan efter står Vänsterpartiet stadigt kvar vid våra löften. Skåne är nu på väg ut ur en pandemi men är mitt i en levnadskostnadskris, då är inte nedskärningar rätt väg att gå. Vänsterpartiets regionråd Alexandra Thomasson:

- Ett ansvarstagande styre drar inte undan mattan för den hårt kämpande personalen och de skåningar som behöver regionen. Vänsterpartiet tar ansvar och finansierar verksamheten fullt ut.

För att mildra levnadskostnadskrisen samtidigt som vi genomför omställningen vill Vänsterpartiet frysa taxorna i kollektivtrafiken 2023. Vårt långsiktiga mål är full avgiftsfrihet, men första steget mot detta är att hindra styrets ständigt återkommande oansvariga taxehöjningar. Alexandra Thomasson:

- Räntor, el- och gaskostnader, matpriser och i stort sett allt annat har ökat explosionsartat under det senaste året. Det minsta vi kan göra är att underlätta för skåningarna att resa kollektivt.

Centrala delar av budgeten:

- Inga nedskärningar. Full uppräkning av ökade kostnader, demografi etc

- Satsning på arbetstidsförkortning med bibehållen lön på regionens operationsavdelningar.

- Frysning av kollektivtrafiktaxan

- Sänkning/borttagande av vårdavgifter

Nyckelord

Kontakter

Dokument

Om

Vänsterpartiet Skåne
Vänsterpartiet Skåne
Nobelvägen 51a
214 33 Malmö

040-19 27 87http://vskane.se/

Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet. Det är när vi tillsammans ser till att välfärden och samhället ställer upp för oss alla och envar som vår individuella frihet växer. Inom sjukvården innebär det drift i egen regi för att säkra en jämlik tillgång till god vård. Bäst vård får man om patienternas behov får styra och låter skattepengarna finansiera verksamheten istället för att gå till vinster för välfärdföretagen. Sänkta avgifter för biljetter till ett modernt järnvägsnät, ett utbyggt nät av stadsbussar och regionala busslinjer som binder ihop hela regionen är Vänsterpartiets vision. Fri kollektivtrafik är framtiden!

Följ Vänsterpartiet Skåne

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Skåne

V om budgetbesvikelsen: ”De drar åt svångremmen för vården men höjer sina egna löner”20.12.2022 12:30:12 CET | Pressmeddelande

Förra veckan antogs en ny budget för Region Skåne. Moderaterna, Kristdemokraterna, Liberalerna och Sverigedemokraterna drev igenom sin budgetmotion som i oktober beskrevs som präglad av ”En långsiktigt god ekonomisk hushållning, ansvarstagande och nyktra beslut” (Sydsvenskan 26/10). Ett av de så kallat nyktra besluten har varit att hålla nere löner för de sjukvårdsanställda och spara in på regional administration, samtidigt som man höjt lönerna för politiker och politiska tjänstemän.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum