Folkhälsomyndigheten

Pressträff om den nationella pandemigruppens möte

Dela

Den nationella pandemigruppen sammanträder idag fredag den 6 mars för att diskutera samordning, planering och hantering av sjukdomen covid-19 i Sverige. Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson bjuder in media till en pressträff kl 12.30 efter mötet.

I Sverige är det Folkhälsomyndigheten som har det nationella ansvaret för att samordna landets pandemiberedskap. I den nationella pandemigruppen ingår även representanter från Socialstyrelsen, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), Läkemedelsverket, Arbetsmiljöverket, Sveriges Kommuner och Regioner (SKR).

– Vi vet inte hur situationen med covid-19 kommer att utvecklas men vi måste ha en hög beredskap i hela samhället och det kräver samordning. Det är därför som jag har sammankallat den nationella pandemigruppen till möte i dag, säger Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson.

Det är Världshälsoorganisationen (WHO) som utifrån olika kriterier kring utvecklingen och spridningen beslutar ifall covid-19 ska klassificeras som en pandemi.


Medverkande vid pressträffen:

Johan Carlson, generaldirektör Folkhälsomyndigheten

Olivia Wigzell, generaldirektör Socialstyrelsen

Catarina Andersson Forsman, generaldirektör Läkemedelsverket

Björne Olsson, enhetschef Arbetsmiljöverket

Anneli Bergholm Söder, avdelningschef MSB

Tid: kl. 12:30


Adress: Lokal Serum i Virushuset, Nobels väg 21, Solna


Registrering: I receptionen Nobels väg 18, Solna. Ta med legitimation.


Anmälan: media@folkhalsomyndigheten.se

Om

Folkhälsomyndigheten
Folkhälsomyndigheten
Nobels väg 18
17165 Solna

010-2052000http://www.folkhalsomyndigheten.se

Folkhälsomyndigheten är en nationell kunskapsmyndighet som arbetar för bättre folkhälsa. Det gör myndigheten genom att utveckla och stödja samhällets arbete med att främja hälsa, förebygga ohälsa och skydda mot hälsohot. Vår vision är en folkhälsa som stärker samhällets utveckling.

Följ Folkhälsomyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Folkhälsomyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum