Svenska kyrkan

​Pressträff om kyrkohandboksarbetet

Dela

Välkommen till pressträff om kyrkohandboksarbetet: Sammanställningen av remissvaren på kyrkohandboksförslaget presenteras på torsdag den 15 september kl 9.

Kyrkohandboken innehållar ordningar för Svenska kyrkans gudstjänster. En sammanställning av remissvaren på kyrkohandboksförlaget presenteras i en pressträff på torsdag 15 september. Foto/Magnus Aronson/IKON.
 

Plats: Sensus Möte, Klara Södra kyrkogata 1, Stockholm (ta hissen högst upp).
Medverkande: Biskop emeritus Esbjörn Hagberg (revisionsgruppens ordförande), samt projektledningen för kyrkohandboksarbetet: Solveig Ininbergs (projektledare), Boel Hössjer Sundman, Ingegerd Sjölin samt Henrik Tobin.

Remissammanställningen delas ut på plats.

Kaffe serveras.

ANMÄLAN 
Anmäl deltagande till pressekreterare Ewa Almqvist senast onsdag 14 september kl 14. Skicka namn, redaktion och mobilnummer till ewa.almqvist@svenskakyrkan.se

Presentationen beräknas ta 45 minuter, därefter ges möjlighet till frågor samt enskilda intervjuer. 
Pressträffen avslutas senast kl 11.

TIDSPLAN
Revisionsgruppen arbetar under hösten fram ett slutförslag utifrån kyrkohandboksförslaget, som under våren varit på remiss, samt synpunkter i remissvaren. Arbetet leds av biskop emeritus Esbjörn Hagberg.

Slutförslaget till ny kyrkohandbok ska överlämnas till kyrkostyrelsen våren 2017. Ett förslag till ny kyrkohandbok kan därefter gå till beslut under höstens kyrkomöte. En ny kyrkohandbok kan, om så beslutas, börja användas i församlingarna 2018.

LÄS MER: www.svenskakyrkan.se/kyrkohandboken

Nyckelord

Bilder

Om

Svenska kyrkan
Svenska kyrkan
Kyrkokansliet
751 70 Uppsala

https://www.svenskakyrkan.se/

Följ Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan

Distributionen av kyrkohandboken skjuts upp13.3.2018 09:00Pressmeddelande

Distributionen av 2017 års Kyrkohandbok för Svenska kyrkan skjuts upp. Orsaken är att det uppstått frågor kring upphovsrätten till ett par nattvardsböner. – Det får inte råda minsta tvivel kring de upphovsrättsliga frågorna i relation till kyrkohandboken. Därför utreder vi grundligt de frågor som föranletts av två inkomna skrivelser, och avvaktar med distributionen av kyrkohandboken, säger Svenska kyrkans rättschef Maria Lundqvist Norling.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum