Uppsala kommun

Pressträff om samverkansöverenskommelse mellan Uppsala kommun och polisen

Dela

Uppsala ska vara en trygg och säker stad att bo och verka i. Därför presenterar kommunen och polisen en överenskommelse för hur arbetet med trygghetsskapande och brottsförebyggande åtgärder ska bedrivas de kommande åren.

Uppsala kommun och Polismyndigheten lokalpolisområde Uppsala/Knivsta bjuder in till en gemensam pressträff för att berätta om den överenskommelse som man precis tagit beslut om för perioden 2020-2023. I den finns mål och metoder för hur arbetet för att göra Uppsala till en tryggare och säkrare kommun ska bedrivas. 

Samverkansöverenskommelsen kommer att presenteras på pressträffen och dessutom kommer det att finnas möjligheter att ställa frågor.

Tid: Onsdagen den 11 december klockan 14.30

Plats: "Uppsalarummet", Stationsgatan 12. Ingång från gatan.

Medverkande: Jale Poljarevius, lokalpolisområdeschef Uppsala/Knivsta och Erik Pelling, kommunstyrelsens ordförande Uppsala kommun

Välkomna!

Kontakter

Carl Fredrik Johansson, presskontakt. Telefon 018-727 12 65

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

Release av Mod, minnen och äventyr – en vandring för stora och små bland Uppsalas offentliga konst av Johanna Uddén16.1.2020 15:30:42 CETPressinbjudan

Datum: Onsdag 22 januari Tid: 17.00 Plats: Bror Hjorths hus, Norbyvägen 26 Invigningstal: Linda Eskilsson, kulturnämndens ordförande. Anna Ehn, chef för offentlig konst leder ett samtal om boken med Johanna Uddén. Releasen är ett samarbete med Bror Hjorts hus. Fotografierna i boken är tagna av Stewen Quigley. – Det är viktigt att använda vår offentliga konst och se till att fler får njuta av den. Jag tänker att den här boken kommer att leda till att både barn och vuxna får upp ögonen för den fina konstskatt som finns runt om i vår kommun, säger Linda Eskilsson, kulturnämndens ordförande (MP) Mod, minnen och äventyr är en lättläst konstbok för barn och vuxna om utvalda offentliga konstverk i Uppsala kommun. Boken kan användas för egna konstpromenader. Den kan även användas i skolor och på förskolor. – Konst är viktigt för alla, oavsett ålder eftersom konst handlar om livet Jag saknade något om konst i Uppsala som vände sig till barn. Jag presenterade min idé för de ansvariga på Uppsala

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum