Åklagarmyndigheten

Pressträff på telefon: Åtalsbeslut väntas i Nyköping om synnerligen grovt narkotikabrott

Dela

I morgon torsdag den 21 april kl. 15.30 bjuder polis och åklagare in media in för att delta på en pressträff på telefon om ett ärende där sex personer mellan 21 och 73 år är misstänkta för synnerligen grovt narkotikabrott. Åtalstiden går ut torsdag kl. 15.

De sex personerna misstänks ha ingått i en organisation som har bedrivit narkotikaförsäljning på Darknet, på plattformen Flugsvamp 3. Under den misstänkta brottstiden har cirka 1400 försändelser med kokain, amfetamin, ecstacy, benso och hasch postats till köpare runtom i Sverige. Fem av de misstänkta är häktade sedan i juni 2021.

Målnummer i Nyköpings tingsrätt: B 2048-21.

Medverkande

Jonas Peterson, kammaråklagare och förundersökningsledare
Fredrik Beijar, kammaråklagare
Sune Asp, kriminalinspektör
Henrik Hägglund, kriminalinspektör

Efter genomgången finns möjlighet att ställa frågor till de medverkande. Varken åklagaren eller polisen har möjlighet att göra ytterligare intervjuer efter pressträffen på telefon.

Anmälan krävs

Anmäl dig till dennis.johansson-stromberg@polisen.se för inloggningsuppgifter och instruktioner senast på torsdag kl. 11.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum