Stockholms stad

Pressträff: Stockholms stads och Polisregion Stockholms arbete mot det dödliga gängvåldet

Dela

Fredag 19 februari medverkar Anna König Jerlmyr, finansborgarråd, och Mats Löfving, regionpolischef, vid en pressträff för att ge en lägesbild vad gäller grov brottslighet och kriminella nätverk i Stockholm samt berätta mer om den gemensamma inriktningen för att komma till rätta med den organiserade brottsligheten.

Utgångspunkten för arbetet är den samverkansöverenskommelse som tecknats i en rad punkter och som bland annat innebär ett gemensamt och riktat arbete mot det dödliga skjutvapenvåldet.

Medverkande:

Anna König Jerlmyr, finansborgarråd Stockholms stad
Mats Löfving, regionpolischef i Stockholm

Tid: 19 februari kl. 9.30 (insläpp kl 8.45-9.15)
Plats: DN-huset, Gjörwellsgatan 30 (studio Guldspaden)

Antalet platser är begränsat, föranmäl dig senast 19 februari kl. 8.30 till edward.tovi@stockholm.se. Medtag giltig presslegitimation.

Pressträffen kommer även att webbsändas på Stockholms stads webbplats. Möjlighet finns att ställa frågor via zoom, föranmäl dig senast 19 februari kl. 8.30 till edward.tovi@stockholm.se.

Följ webbsändningen på stadens webbplats

Varmt välkommen!


Presskontakter:

Hos finansborgarrådet: Edward Tovi, 076-122 92 02
Hos regionpolischefen: Miriam Abu Eid, 073-097 39 71

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Vasagatan byggs om – tre områden blir klara och nu startar arbeten som påverkar trafiken i nya områden11.5.2021 11:36:23 CEST | Pressmeddelande

Natten mellan tisdagen den 11 och onsdagen den 12 maj startar nya arbeten i tre olika områden på Vasagatan. Samtidigt blir arbetet klart i tre tidigare områden. Under byggtiden blir det fortsatt stor påverkan på framkomligheten för gående, bil- och cykeltrafik på och nära Vasagatan. I december 2021 beräknas de nu aktuella områdena bli färdiga.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum