Uppsala kommun

Pressträff: Uppsala vill bli kulturhuvudstad och arrangera boexpo

Dela

Välkommen på digital pressträff om Uppsalas planer på att bli europeisk kulturhuvudstad och att arrangera en världsutställning i hållbar stadsutveckling.

Den 19 januari väntas kommunstyrelsen besluta om två viktiga projekt för Uppsalas utveckling de kommande åren: en ansökan om att bli kulturhuvudstad 2029 och om att stå värd för ett bo- och stadsbyggnadsexpo med tillhörande världsutställning samma år.

Välkommen på pressträff där Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande, Linda Eskilsson (MP), kulturnämndens ordförande, och Fredrik Ahlstedt (M), kommunstyrelsens 2:e vice ordförande, berättar mer om planerna och vinsterna för Uppsala att arrangera evenemangen.

När?

14 januari 11.00

Hur?

Pressträffen hålls digitalt via Teams.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor omkring 234 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

Nya åtgärder ska förebygga smittspridning på högstadiet10.1.2021 15:20:11 CETPressmeddelande

Inför starten på vårterminen stoppar Uppsala kommuns grundskolor undervisning där elever från olika skolor samlas i gemensamma elevgrupper. Beslutet påverkar framförallt lektioner i vissa ämnen som moderna språk, modersmål och hemkunskap där det är vanligt att elever åker till en annan skola. Undervisning ska istället hållas på elevens hemskola eller genom fjärr- eller distansundervisning.

Flerpartiöverenskommelse om genomförande av fyrspårsavtalet7.1.2021 13:00:00 CETPressmeddelande

Uppsalas mittenstyre och Moderaterna kan idag presentera en överenskommelse om vägen framåt för genomförandet av fyrspårsavtalet och utbyggnaden av de sydöstra stadsdelarna där cykel, gång och kollektivtrafik kommer sättas i främsta rummet. Överenskommelsen innefattar mer blandad bebyggelse i de sydöstra stadsdelarna, ett framkomlighetspaket för södra Uppsala och en bostadssatsning på landsbygden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum