European Energy

Pressvisning av vindkraftparken Kingebol

Dela

I samband med att vindkraftparken Kingebol utanför Åmål tas i drift, bjuder European Energy in till en pressvisning av anläggningen. Vindkraftparken består av sex vindkraftverk som tillsammans kommer att producera cirka 100 GWh el per år, vilket motsvarar omkring 20 000 villors årsförbrukning av hushållel.

Vindkraftparken Kingebol under byggnation
Vindkraftparken Kingebol under byggnation

På pressvisningen finns det möjlighet att fotografera utvalda delar av parken och intervjua Peter Braun, European Energys projektchef i Sverige, Norge och Finland samt byggprojektledaren Jörgen Glemme.

I samband med pressvisningen presenterar European Energy nya planer för området som kommer att öka elproduktionen ytterligare.

Tid: Tisdagen den 15 november kl 10.00
Plats: Vindkraftparken Kingebol, se länk

Skyddsutrustning finns att låna på plats. Föranmälan är obligatorisk och sker till tebe@europeanenergy.com senast kl 12.00 den 14 november.

För mer information, kontakta:
Ted Bergdahl, kommunikationschef European Energy Sverige, 0709-56 00 80

Kontakter

Bilder

Vindkraftparken Kingebol under byggnation
Vindkraftparken Kingebol under byggnation
Ladda ned bild

Om

European Energy
European Energy
World Trade Centre Växjö, Södra Järnvägsgatan 4A
352 36 Växjö

+46 709 56 00 80https://se.europeanenergy.com

European Energy  utvecklar, finansierar, bygger och driver vind- och solkraftparker samt storskaliga Power-to-X-anläggningar i hela världen. Vi levererar helhetslösningar och tar fram våra egna system, metoder och tekniska lösningar.  Sverige är en av bolagets nyckelmarknader. European Energys vision är att vara en världsledande kraft i den gröna omställningen. Läs mer om European Energy på LinkedIn eller https://se.europeanenergy.com/

Följ European Energy

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från European Energy

Vindkraftsparken Skåramåla snart i produktion, nästa steg blir sol5.12.2022 08:56:06 CET | Pressmeddelande

Arbetet med att resa de åtta vindkraftverken i Skåramåla utanför Ryd i Kronobergs län är i full gång. Huvudkranen har anlänt och de kommande veckorna lyfts de sista delarna av verken på plats. När vindkraftsparken är i drift kommer den att leverera el motsvarande 25 000 villors årsförbrukning av hushållsel. Dessutom planeras för en hybridpark, det vill säga med solceller i anslutning till vindkraftsparken. Det är ett sätt att optimera både produktion och infrastruktur och ytterligare bidra i arbetet för en grön omställning.

Solparken i Kingebol ett steg närmare verklighet29.11.2022 08:00:00 CET | Pressmeddelande

European Energy har nu skickat in ansökan om Samråd för Myren PV (photovoltaic) till Länsstyrelsen i Västra Götalands län. Projektet ligger i anslutning till vindkraftsparken Kingebol, i Åmåls kommun och kan komma att bli Sveriges första hybridanläggning med både sol och vindkraft. När solparken är i drift kommer den att producera el motsvarande 9 000 villors årliga förbrukning av hushållsel. Ett väsentligt bidrag till den gröna omställningen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum