Stiftelsen Skansen

Prestigefullt pris till Skansen för ny grafisk identitet

Dela

Under 2016 har mycket hänt på Skansen. Det är ett jubileumsår, Skansen fyllde 125 år, Skansenbutiken debuterade med en egen kollektion och området utökas med ett helt nytt kunskapscenter om Östersjön. Dessutom fick museet en helt ny grafisk identitet i början av året och den fick ett fint internationellt pris när Red Dot Awards delades ut i början av november.

– Vi är oerhört glada för priset! Vilken bekräftelse att den nya grafiska identiteten för Skansen når hela vägen till den internationella juryn för Red Dot Design Award, säger Maria Torén, Marknads- och kommunikationschef på Skansen.

Red Dot Awards, som delades ut den 4 november, är en av världens största designtävlingar. Cirka 7.500 bidrag från ett 50-tal länder lämnas in till tävlingen varje år. Juryn som utsett vinnarna består av 27 experter från hela världen inom området design. Prisutdelningen hölls i Berlin på E-Werk där även alla vinnande bidrag ställdes ut.

Den nya grafiska identiteten är framtagen tillsammans med design- och varumärkesbyrån Silver som i anslutning till arbetet med ny grafisk id också arbetade fram en ny varumärkesplattform för Skansen.

– Det är en ära att jobba med Skansen, ett av Sveriges mest välrenommerade varumärken. Att vi sedan vinner priser med vårt arbete är en bonus säger André Hindersson, VD på Silver.

Bilder

Ladda ned bild
Skansens nya grafiska identitet. Ill:Silver
Skansens nya grafiska identitet. Ill:Silver
Ladda ned bild

Om

Stiftelsen Skansen
Stiftelsen Skansen
Box 27807
115 93 Stockholm

08-442 80 00 vxlhttp://www.skansen.se/sv

Skansen är världens äldsta friluftsmuseum. Det grundades 1891 av Artur Hazelius för att visa hur människor bott och verkat i Sverige under äldre tid. Cirka 150 byggnader har flyttats hit från hela Sverige. I djurparksdelen visas skandinaviska vilda djur och på en del av gårdarna tamboskap. Skansen-Akvariet har exotiska djur. Dessutom finns här scener, restauranger, lekparker och butiker. Varje år kommer cirka 1,4 miljoner gäster till Skansen.

Följ Stiftelsen Skansen

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stiftelsen Skansen

Påsk på Skansen - marknad, pyssel och traditioner20.3.2018 07:00Pressmeddelande

Påsken firas med påsktraditioner i hus och gårdar, en påskmarknad full av hantverk, slöjd och påskgodis och med musik i Seglora kyrka, Älvrosgården och Missionshuset. I Skogens hus påskpysslas det hela påsklovet och på skärtorsdagen är det fri entré för alla barn som kommer klädda som påskkärringar och påskgubbar. Nytt för i år är att det finns kombibiljett för Junibacken och Skansen under påsklovet och fram till och med 15 april.

Kaffekassa hjälper berguvar i skärgården22.2.2018 10:28Pressmeddelande

Alla som druckit kaffe på Skansens Restauranger under parollen, "Visste du att Berguven föredrar kaffe latte" har varit med och bidragit till Skansens insamlingsprojekt för berguvarna. När kaffekassan räknades i slutet av året uppgick den till hela 140.000 kronor! -Det kommer att räcka en bra bit i vårt berguvsarbete, efter att i 30 år ha satt ut berguvar är det nu dags att göra en inventering av berguvar i Stockholms skärgård för att se vilken effekt utsättningen haft, säger Tomas Frisk som är chef för den zoologiska avdelningen på Skansen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum