Stiftelsen Skansen

Prestigefullt pris till Skansen för ny grafisk identitet

Dela

Under 2016 har mycket hänt på Skansen. Det är ett jubileumsår, Skansen fyllde 125 år, Skansenbutiken debuterade med en egen kollektion och området utökas med ett helt nytt kunskapscenter om Östersjön. Dessutom fick museet en helt ny grafisk identitet i början av året och den fick ett fint internationellt pris när Red Dot Awards delades ut i början av november.

– Vi är oerhört glada för priset! Vilken bekräftelse att den nya grafiska identiteten för Skansen når hela vägen till den internationella juryn för Red Dot Design Award, säger Maria Torén, Marknads- och kommunikationschef på Skansen.

Red Dot Awards, som delades ut den 4 november, är en av världens största designtävlingar. Cirka 7.500 bidrag från ett 50-tal länder lämnas in till tävlingen varje år. Juryn som utsett vinnarna består av 27 experter från hela världen inom området design. Prisutdelningen hölls i Berlin på E-Werk där även alla vinnande bidrag ställdes ut.

Den nya grafiska identiteten är framtagen tillsammans med design- och varumärkesbyrån Silver som i anslutning till arbetet med ny grafisk id också arbetade fram en ny varumärkesplattform för Skansen.

– Det är en ära att jobba med Skansen, ett av Sveriges mest välrenommerade varumärken. Att vi sedan vinner priser med vårt arbete är en bonus säger André Hindersson, VD på Silver.

Bilder

Ladda ned bild
Skansens nya grafiska identitet. Ill:Silver
Skansens nya grafiska identitet. Ill:Silver
Ladda ned bild

Om

Stiftelsen Skansen
Stiftelsen Skansen
Box 27807
115 93 Stockholm

08-442 80 00 vxlhttp://www.skansen.se/sv

Skansen är världens äldsta friluftsmuseum. Det grundades 1891 av Artur Hazelius för att visa hur människor bott och verkat i Sverige under äldre tid. Cirka 150 byggnader har flyttats hit från hela Sverige. I djurparksdelen visas skandinaviska vilda djur och på en del av gårdarna tamboskap. Skansen-Akvariet har exotiska djur. Dessutom finns här scener, restauranger, lekparker och butiker. Varje år kommer cirka 1,4 miljoner gäster till Skansen som är Sveriges mest besökta museum och stockholmarnas favoritmuseum enligt en undersökning från januari 2017.

Följ Stiftelsen Skansen

Skriv in din e-postadress så får du ett mejl när vi har något nytt att berätta.

Senaste pressmeddelandena från Stiftelsen Skansen

Skansen samarbetar med Svenska Barnmorskeförbundet3.10.2017 11:16Pressmeddelande

På Skansen gestaltas hur livet var förr, och en viktig del i livet var starten - födseln. För att kunna ge en bild av hur en viktig yrkeskår fungerade under åren 1920 - 1930 har Skansen inlett ett samarbete med Svenska Barnmorskeförbundet. Med hjälp av volontärer som alla arbetat som barnmorskor kommer gästerna på Skansen att få möta Hilda Andersson, legitimerad barnmorska på väg till nästa förlossning någon gång på 1930-talet.

Höstmarknad som kring år 190014.9.2017 07:00Pressmeddelande

Nu är det dags för den årliga höstmarknaden på Skansen. Sommarängen vid Skånegården fylls av försäljarnas stånd med sylter och marmelader, hantverk och blommor, färg och verktyg, godis och korvar... Drängar prövar sin styrka, porslinet ryker, barnen hoppar i höet, länsman jagar tvivelaktiga figurer och kroppkakorna ryker från de stora grytorna. Allt är som upplagt den 23-24 september för en riktig höstmarknad som vid förra sekelskiftet med andra ord.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum