Sverige för UNHCR

Prestigerekryteringar till Sverige för UNHCR

Dela

Sverige för UNHCR värvar nya kampanjledare för att öka stödet för människor som tvingats på flykt. Det är byråchefen Viken Wetlesen och reklamchefen Erik Hjalmarsson som nu tar klivet över till ideella sektorn med målet att samla in mer pengar till UNHCR:s arbete för människor på flykt.

Foto: Alina Wass Widinghoff
Foto: Alina Wass Widinghoff

Viken Wetlesen är en av Sveriges mest erfarna strategiska kampanjledare med fokus på ideella organisationer och engagemang. Hon har de senaste åren varit byråchef för Reform Act, och har där jobbat strategiskt med insamling, medlemsvärvning och påverkanskampanjer för både svenska och internationella kunder.

Erik Hjalmarsson kommer närmast från Socialdemokraterna där han varit reklamansvarig, med en gedigen erfarenhet av politisk kommunikation. Innan dess har han varit kreatör, projektledare och VD på en lång rad reklambyråer i Stockholm.

– Jag är oerhört glad över att ha kunnat rekrytera Viken och Erik till Sverige för UNHCR. Vi befinner oss i ett expansivt skede och det är väldigt roligt att våra planer framåt lockar så kvalificerade personer. Antalet människor som tvingas på flykt ökar ständigt och vi behöver växla upp för att samla in mer resurser till UNHCR:s arbete för världens flyktingar. Idag saknar UNHCR ungefär hälften av de resurser som behövs så arbetet är viktigare än någonsin, säger Sverige för UNHCR:s generalsekreterare Åsa Widell.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Alina Wass Widinghoff
Foto: Alina Wass Widinghoff
Ladda ned bild

Om

Sverige för UNHCR
Sverige för UNHCR
Linnégatan 18
114 47 Stockholm

https://sverigeforunhcr.se/

Sverige för UNHCR är UNHCR:s samarbetspartner i Sverige och arbetar med att samla in pengar samt öka medvetenheten bland allmänheten om situationen för människor som tvingats fly sina hem. Sverige för UNHCR har 90-konto.

UNHCR är FN:s flyktingorgan och leder internationella insatser för att skydda människor som har tvingats fly från sina hem på grund av konflikt eller förföljelse. UNHCR ger livräddande nödhjälp som tak över huvudet, mat och vatten, skyddar grundläggande mänskliga rättigheter och tar fram lösningar som ger människor en säker plats de kan kalla sitt hem och där de kan skapa en bättre framtid. UNHCR arbetar även för att statslösa människor ska få en nationalitet.

 

Följ Sverige för UNHCR

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sverige för UNHCR

Stjärnspelarna Asmit Begović och Alphonso Davis spelar virtuell fotbollsturnering till förmån för UNHCR:s arbete mot coronaviruset24.4.2020 09:56:11 CESTPressmeddelande

Den berömda AC Milan-målvakten Asmir Begović och FC Bayern Münchens tonårssensation Alphonso Davies kommer att mötas i en eFootball PES2020 livestream-turnering på lördagen den 25 april. De två spelarna, båda före detta flyktingar, kommer att göra upp om segern för att samla in pengar till UNHCR, FN:s flyktingorgans insatser mot covid-19.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum