Uppsala Konsert & Kongress

Pride sänder från UKK

Dela

Efter ett långt och svårt år är det äntligen dags: Den 18:e september kommer Uppsalas egen Pridefestival tillbaka! Ifjol fick festivalen ställas in men i år genomförs den i form av en spännande sändning från Uppsala Konsert & Kongress stora scen.

Även om Uppsala Pride 2021 går av stapeln under rådande pandemirestriktioner och sker i mindre skala, ska den ändå bli ett startskott för något nytt och en försmak inför kommande Pridefestivaler.

– I takt med den växande vaccintäckning återkommer vi så småningom till våra vanliga verksamheter. Vi längtar alla till dagen då pandemin inte längre styr våra liv och all den energi som vi har sparat under senaste året satsar vi på en fabulös Pride och andra evenemang i framtiden, varav Uppsala Pride 2021 kommer att bli ett litet smakprov, säger MichalBudryk, kommunikationsansvarig RFSL Uppsala

Programmet 

Under sändningen från UKK kommer Purity Page vara huvudtalare. Purity är en transkvinna som kom till Sverige som flykting från Uganda och Kenya. Hon berättar sin historia om tortyr, polisvåld, flykten till Sverige och hur det svenska transcommunityt samlade ihop pengar till hennes flygbiljett.

Purity Page

Purity kommer också att visa den fantastiska Amsterdam Rainbow Dress, en klänning och ett konstverk som är sydd av flaggor från länder som kriminaliserar homosexualitet. Skaparen av verket Arnout van Krimpen medverkar också.

Varmt välkomna att fira med oss!

Sändningen från UKK: 
Lördag 18 september, kl 19.00 – 22.00
Länk till sändningen hittar du via ukk.se eller https://www.facebook.com/UppsalaPrideRFSLUppsala/live_videos/

Mer info om klänningen finns här: www.amsterdamrainbowdress.com

Press- och intervjuförfrågningar:
Michal Budryk, kommunikationsansvargig RFSL Uppsala
epost: michal.budryk@uppsala.rfsl.se

RFSL Uppsala i samarbete med Uppsala Konsert & Kongress

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Uppsala Konsert & Kongress
Uppsala Konsert & Kongress
Vaksala torg 1
753 75 Uppsala

018 727 90 00https://www.ukk.se/

Uppsala Konsert & Kongress, UKK, har sedan invigningen 2007 blivit en av nordens mest omtalade, uppskattade och framgångsrika mötesplatser för kultur och näringsliv. Här genomförs årligen hundratals kulturevenemang, 
konferenser, möten, föreläsningar, mässor och utställningar. UKK är ett 14 000 kvadratmeter stort allkonsthus, beläget mitt i en snabbt växande storstad. Husets ledstjärna är att, med ett utbud som präglas av mångfald och hög kvalitet, välkomna alla.

Följ Uppsala Konsert & Kongress

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala Konsert & Kongress

Stort internationellt danskompani intar UKK8.12.2021 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Batsheva Dance Company är ett av världens mest ansedda danskompanier. Med konstnärlig höjd och dansare i absolut världsklass har de rönt stora framgångar och bidragit till utvecklingen av den samtida danskonsten. Under en hel vecka i juni 2022 intar Batsheva Ensemble scenerna på UKK i Uppsala med två olika dansföreställningar, inklusive en heldag vigd åt de berömda Gaga-dansklasserna för allmänheten. Biljettsläpp torsdag 9 december kl. 10:00.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum