AcadeMedias grundskolor

Primaskolan blir Pops Academy Umeå

Dela

Nu byter Primaskolan i Umeå namn till Pops Academy Umeå. Namnbytet innebär att skolan får en ny profil mot musik, sång och dans, där kreativitet kombineras med akademisk kvalitet. Samtidigt växer skolan för att till hösten erbjuda skolgång från årskurs 4-9.

Skolans namnbyte till Pops Academy Umeå är en del av en satsning på skolans kreativa inriktningar mot musik, sång och dans. Samtidigt kommer skolan att behålla och förstärka sitt fokus på akademisk kvalitet. Till hösten kommer skolan att växa och därmed även omfatta årskurs 4 och 5. Det innebär att Pops Academy Umeå kommer att erbjuda skolgång från årskurs 4 till och med årskurs 9. 

Pops Academy grundades i Stockholm 2015. Skolan i Umeå blir därmed den andra Pops Academy i Sverige som kombinerar kreativitet med akademisk kvalitet. Skolan är idag en av Sveriges högst rankade grundskolor. Satsningen i Umeå kommer att innebära ett lyft för skolans elever och medarbetare. 

— Pops Academy kommer att bidra till en större variation av grundskolor i Umeå, vilket kommer vara positivt för kommunens fortsatta utveckling. Grundskolan är en viktig tid i elevernas liv samtidigt som den kan vara tuff. Att kombinera det akademiska med det lustfyllda kreativa lärandet är något som kan hjälpa eleverna att må bra och därigenom lyckas bättre i skolan. Vi ser fram emot att vår skola får vara en del av detta framgångsrika koncept, säger skolans rektor Christer Persson. 

Inom ramen för elevens- och skolans val kan eleverna välja musik- eller dansprofil och få flera extra timmars undervisning inom sitt intresse. Några av skolans andra satsningarna är bland annat:

  • Utökade tjänster för flera av skolans pedagoger samt ökat kuratorsstöd och specialpedagog på heltid.
  • En ny dansstudio på skolan
  • Musiksalen byggs om till en musikstudio 
  • Flera mindre studios/replokaler med ny musikutrustning där eleverna kan repetera och spela in musik.
  • Skolans årliga musikal som kommer att involvera en stor del av skolan.

För mer information, kontakta rektor Christer Persson, 090-17 15 65 eller skolchef Johan Sjölin 0709-517 801.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Pops Academy grundades 2015 och är idag en del av AcadeMedias grundskolor, där även Pysslingen skolor och Vittra ingår. AcadeMedias grundskolor har olika pedagogiska inriktningar men ett gemensamt fokus på hög kvalitet, elevernas välmående och strategier för bättre lärande. Skolkoncernen AcadeMedia är verksam inom förskolor, grundskolor, gymnasiet och vuxenutbildning. 

Följ AcadeMedias grundskolor

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AcadeMedias grundskolor