Tysk-Svenska Handelskammaren

Prince Albert Foundation and German Ocean Foundation lanserar “ocean tribute” Award 2018

Dela

Att rädda världens hav angår oss alla! Skydd och bevarande av världens hav och sjöar har länge varit ett viktigt tema för boot Düsseldorf. Nu har det resulterat i "Ocean Tribute Awards". Bakom priset står Prins Albert av Monaco Foundation, German Ocean Foundation och boot Düsseldorf. Bidrag till ocean tribute“ Award 2018 kan skickas in inom följande kategorier, forskning, industri och företag. En expertjury kommer att gå igenom varje enskilt bidrag, dess innehåll och lösningar. Anmälningsslutet är den 15 oktober 2017. De nominerade projekten presenteras på www.oceantributeaward.boot.de och vinnarna koras på den världsledande båtmässan boot i januari.

Bildkälla: Messe Düsseldorf
Bildkälla: Messe Düsseldorf

Stort värde och prioritet läggs på intryck, engagemang och nätverkan. Projekten ska ha en tydligt och klar linje för att främja en hållbar utveckling för våra hav och sjöar. Målet är att engagera och locka nya aktörer för största möjliga effekt.    

Ansökningar till „ocean tribute“ Award, ska vara projekt som forskar och utvecklar framtidsorienterade tekniker som bidrar till att rädda våra hav. Det kan vara vetenskapliga initiativ, som fördjupar och förmedlar kunskap och bygger ut forskningskapaciteter. Andra är åtgärder som reglerar fiskerinäringen liksom vetenskapligt belagda förvaltningsplaner så att fiskbeståndet återhämtar sig. Hållbar förvaltning för att skydda våra ekologiska havs- och kustsystem är också intressanta områden. 

Försurningen och dess effekt på våra vatten är förödande. Det säger Petros Michelidakis, Project Director boot, "Skyddet av våra hav angår oss alla och därför stödjer boot Düsseldorf "ocean tribute“ Award". Han fortsätter "Vi är glada att få vara med och påverka" . Priset lutar sig mot FN’s riktlinjer som säger att hav, oceaner och havsresurser ska utvecklas och användas i en hållbar anda.    

Expertjuryn består av kompetenta experter från forskning, industri och mässan boot. I juryn sitter Monika Breuch-Moritz Meteorolog, ordförande för „Bundesamts für Seeschifffahrt und Hydrographie“ (BSH) och medlem i rådet för „Deutschen Meeresstiftung“ (tyska havsstiftelsen), Werner Matthias Dornscheidt, VD Messe Düsseldorf, Hans Excellens Bernard Fautrier, vicepresident och företagsledare på ”Prince Albert II of Monaco Foundation” samt särskild rådgivare för frågor kring hållbar utveckling åt premiärministern av Monaco, Professor e.m. Dr. Hartmut Graßl, ordförande ”Vereinigung Deutscher Wissenschaftler”, rådgivare ”Beirat der Deutschen Meeresstiftung” och en av tysklands mest välrenommerade vetenskapare, Prof. em. Dr. Michael Orbach, antropolog och ledande US rådgivare för havspolitik vid Duke Universitet, grundare av Surfrider Foundation samt medlem i rådet för „Deutschen Meeresstiftung“, och slutligen Robert Marx, ordförande i „Bundesverbandes Wassersportwirtschaft e.V”, och boot Düsseldorf liksom VD och ägare på Friedrich Marx GmbH.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Bildkälla: Messe Düsseldorf
Bildkälla: Messe Düsseldorf
Ladda ned bild

Om

Tysk-Svenska Handelskammaren
Tysk-Svenska Handelskammaren
Box 27104
102 52 Stockholm

+46-8-665 18 00http://www.handelskammer.se

Vi förverkligar din affärsidé i Tyskland!
Tysk-Svenska Handelskammaren är en medlemsorganisation och vårt uppdrag är att utveckla handeln mellan Tyskland och Sverige. Det gör vi genom att hjälpa tyska och svenska företag att hitta varandra, göra affärer, etablera verksamhet samt stödja dem i verksamheten när de redan är på plats. 

Som en del av den tyska utlandshandelskammarorganisationen AHK har vi ett gott samarbete med de regionala handelskamrarna, IHK, i Tyskland, vilket ger oss ett oerhört brett kontaktnät och tillgång till tyska beslutsfattare. Vi är din dörröppnare till Tyskland. Även i Sverige samarbetar vi med regionala handelskamrar, kommuner och näringslivsorganisationer.

Följ Tysk-Svenska Handelskammaren

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tysk-Svenska Handelskammaren

30 år efter murens fall: Många fler svenska företag i Tyskland – fortsatt glest i östra delen8.11.2019 08:02:00 CETPressmeddelande

På bara fem år har antalet svenska företag som är etablerade i Tyskland ökat med runt 40 procent. Men medan huvudstaden Berlin och ekonomiskt starka delstater i södra och västra delen av landet lockat till sig allt fler svenskägda bolag tappar området som utgjorde det gamla Östtyskland mark. Det visar en analys som Tysk-Svenska Handelskammaren har gjort med anledning av att det gått 30 år sedan murens fall.

Nytt Tysklandsprogram för svenska företag inom miljöteknik27.9.2019 11:54:46 CESTPressmeddelande

Den 30 september träffas de tyska och svenska energimyndigheterna i Stockholm för att tillsammans med Tysk-Svenska Handelskammaren kicka igång ett program som hjälper svenska innovativa företag inom miljöteknik och energieffektivisering att nå ut på den tyska marknaden. Programmet Swedish-German Cleantech Platform drivs av Tysk-Svenska Handelskammaren och finansieras av Energimyndigheten.

Nya skolor får dela på 1,5 miljoner kronor för satsning på tyska språket26.9.2019 07:35:00 CESTPressmeddelande

Nu är andra läsåret för att stärka undervisningen i tyska vid svenska skolor i full gång. Ytterligare 63 skolor har fått dela på 1,5 miljoner kronor genom initiativet Deutsch – Ditt val! som Tysk-Svenska Handelskammaren driver tillsammans med Tyska Ambassaden. Pengarna går till aktiviteter som ska öka intresset för språket bland eleverna. Även Jacob Wallenbergs Stiftelse, Särskilda Fonden har gått in med pengar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum