Järfälla Kommun

Prins Daniel pratar entreprenörskap med Järfällaelever

Dela

Prins Daniel besöker Mälargymnasiet i Järfälla den 3 februari för att prata entreprenörskap med eleverna. På Mälargymnasiet arbetar också årets UF-lärare i Stockholmsregionen 2015, Lena Landberg-Lillqvist, som ligger bakom besöket. Projektet Prins Daniels Fellowship är ett entreprenörprojekt inom Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien.

Det är inom ramen för projektet Prins Daniels Fellowship som besöket på Mälargymnasiet i Järfälla görs. Under besöket väntar scensamtal och rundabordsdiskussioner med Prins Daniel och entreprenörerna Susanne Najafi, som bland annat är utsedd till årets ledare 2015 av Young Professionals, Niklas Adalberth från Klarna och Anna Omstedt Lindgren som är grundare till Tastline och MedUniverse.

Prins Daniel och entreprenörerna kommer att besöka eleverna på Mälargymnasiet under förmiddagen. Programmet startar med en aulaföreläsning och därefter kommer några elever att få tid att prata mer ingående om entreprenörskap, egna idéer och framtidsdrömmar i rundabordssamtal tillsammans med prinsen och entreprenörerna.

– Prins Daniels besök är av stor betydelse för Mälargymnasiet och vi ser fram emot en givande förmiddag tillsammans. Det är ett fantastiskt tillfälle för våra elever att få möjlighet att inspireras och lära mer om entreprenörskap, säger Lena Landberg- Lillqvist på Mälargymnasiet, årets UF-lärare* 2015.

*UF = Ung Företagsamhet

Mer information

Lena Landberg Lillqvist, lärare i företagsekonomi och UF, 
lena.landberg.lillqvist@jarfalla.se, 08-580 282 26

Fakta

Prins Daniels Fellowship och Entreprenörskapsprogram är ett långsiktigt samarbete mellan Prins Daniel, Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien samt framstående entreprenörer och företagsledare. Projektet, som lanserades i januari 2013, har som vision att få fler unga människor att se entreprenörskap som ett alternativ och att medverka till att de som vill bli entreprenörer ska våga ta steget. Långsiktigt är förhoppningen att projektet ska bidra till en mer gynnsam kultur för entreprenörskap och en mer tillåtande attityd till risk och misslyckande. Projektet har samlat en grupp framgångsrika entreprenörer och företagsledare i ett expertråd. Expertrådet liksom Prins Daniel deltar vid besök i gymnasieskolor, högskolor och universitet runt om i landet för att inspirera unga människor till entreprenörskap.

Nyckelord

Bilder

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Hela Järfälla växer, och det byggs nya attraktiva bostäder för 30-40 000 människor. Samtidigt planerar vi för tusentals nya jobb, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

Pulshöjande aktiviteter ger bättre betyg visar forskning i Järfälla29.11.2018 07:01Pressmeddelande

Kan ett kort och intensivt träningspass före lektion leda till bättre resultat? Ja, absolut! Eleverna i forskningsprojektet ”Rörelse för bättre hälsa och inlärning” har i genomsnitt höjt sina betyg i svenska och engelska och mår dessutom mycket bättre. Fler skolor i Järfälla är nu på väg att testa konceptet och Izabela Seger, lektor och idrottslärare på Björkebyskolan är inbjuden att föreläsa runt om i landet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum