Solna Stad

Prioritet för bussar längs Solnavägen

Dela

Solna är en attraktiv stad som växer, förtätas och byggs samman. En förutsättning för att staden ska kunna växa på ett långsiktigt hållbart sätt är att bussar, pendeltåg och tunnelbana håller jämna steg och erbjuder effektiva och smarta alternativ för resande.

– Snabbare och effektivare bussförbindelser är ett viktigt komplement till tunnelbana, pendeltåg och tvärbana som förbättrar solnabornas möjligheter att resa inom Stockholmsregionen, säger Pehr Granfalk (M), kommunstyrelsens ordförande.

Inom projektet ”Grönt Ljus stombuss” föreslås ett antal förbättringar i busstrafiken längs sträckan Solna C - Norra Sköndal - Gullmarsplan. För Solnas del innebär de föreslagna åtgärderna att bussarna får ett eget busskörfält längs Solnavägen samt att bussarna prioriteras vid korsningar med ljussignaler.

För att tunnelbana, tvärbana och pendeltåg ska kunna nyttjas som mest effektivt behövs pålitliga och effektiva möjligheter att färdas med buss på hela eller delar av resan. Solna ställer sig bakom att genomföra förbättringarna inom ramen för projektet. Om övriga kommuner gör detsamma kan en resa mellan Solna C och Norra Sköndal kortas med totalt 18 minuter.

Om

Solna Stad
Solna Stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

08-7461000http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Här kan du läsa mer om Solna, om hur stadens styrs, om stadens organisation, historia och framtidsplaner. Här kan du även läsa hur dina skattepengar används och om andra frågor som är viktiga för Solna.

Följ Solna Stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Solna Stad

Solna klättrar i hållbarhetsrankning28.6.2017 10:00Pressmeddelande

Solna klättrar stadigt uppåt på Aktuell Hållbarhets årliga rankning över Sveriges mest hållbara kommuner och hamnar i år på plats 64 av landets 290 kommuner. En klar förbättring i jämförelse med föregående år då Solna rankades som nummer 161. Arbetet med kemikaliesmarta skolor och förskolor, ett nytt elavtal med enbart förnyelsebar el och framgångsrika insatser mot nedskräpning är några anledningar till det förbättrade resultatet.

Miljöarbetet i Solna får höga betyg19.6.2017 06:00Pressmeddelande

Gröna nyckeltal ger miljöarbetet i Solna höga betyg. Solnaborna åker mycket kollektivt och slänger relativt lite hushållssopor. Samtidigt är en tredjedel av stadens yta skyddad natur, en tredjedel av livsmedlen som staden köper in är ekologiska och tre av tio skolor och förskolor är diplomerade med Grön Flagg eller Skola för hållbar utveckling. Det visar en sammanställning av gröna nyckeltal för Solna som staden gjort inom ramen för Sveriges Ekokommuner.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum