Solna Stad

Prioritet för bussar längs Solnavägen

Dela

Solna är en attraktiv stad som växer, förtätas och byggs samman. En förutsättning för att staden ska kunna växa på ett långsiktigt hållbart sätt är att bussar, pendeltåg och tunnelbana håller jämna steg och erbjuder effektiva och smarta alternativ för resande.

– Snabbare och effektivare bussförbindelser är ett viktigt komplement till tunnelbana, pendeltåg och tvärbana som förbättrar solnabornas möjligheter att resa inom Stockholmsregionen, säger Pehr Granfalk (M), kommunstyrelsens ordförande.

Inom projektet ”Grönt Ljus stombuss” föreslås ett antal förbättringar i busstrafiken längs sträckan Solna C - Norra Sköndal - Gullmarsplan. För Solnas del innebär de föreslagna åtgärderna att bussarna får ett eget busskörfält längs Solnavägen samt att bussarna prioriteras vid korsningar med ljussignaler.

För att tunnelbana, tvärbana och pendeltåg ska kunna nyttjas som mest effektivt behövs pålitliga och effektiva möjligheter att färdas med buss på hela eller delar av resan. Solna ställer sig bakom att genomföra förbättringarna inom ramen för projektet. Om övriga kommuner gör detsamma kan en resa mellan Solna C och Norra Sköndal kortas med totalt 18 minuter.

Om

Solna Stad
Solna Stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

08-7461000http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Här kan du läsa mer om Solna, om hur stadens styrs, om stadens organisation, historia och framtidsplaner. Här kan du även läsa hur dina skattepengar används och om andra frågor som är viktiga för Solna.

Följ Solna Stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Solna Stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum