Hörselskadades Riksförbund

Pris till HRF Enköping för inspirerande engagemang på distans

Dela

Hörselskadades förening i Enköping är "Årets HRF-inspiratörer 2021"! Föreningen belönas med 10 000 kronor för att de "med stort engagemang, nyfiken kreativitet och mod" har lyckats skapa mötesplatser i en tid av fysisk distansering. "Vi är så stolta!" sa Elsie Johansson, vice ordförande, när priset delades ut på söndagen, i samband med HRFs pågående kongress.

Elise Johansson och Lena Thorén i HRF Enköping. Foto: Malin Nahlén.
Elise Johansson och Lena Thorén i HRF Enköping. Foto: Malin Nahlén.

HRF Enköping fick ta emot priset ”Årets-HRF-inspiratörer” inför en avlägset jublande publik under förbundets pågående, digitala kongress, vilket var passande.

Förbundsstyrelsens motivering lyder:

"HRF Enköping visar att det är möjligt att ”ställa om i stället för att ställa in” i pandemitider, då föreningslivet är satt på prov.
Med stort engagemang, nyfiken kreativitet och mod att testa nya former har föreningen i en tid av fysisk distansering erbjudit något för alla – från hörselsmarta utomhusträffar med aktiviteter på behörigt avstånd till både digitala samtalsträffar med olika teman och chattar som gett medlemmar möjlighet att hålla kontakt med varandra.
HRF Enköping inspirerar genom sitt sätt att skapa gemenskap och medlemsglädje, även under ett annorlunda föreningsår."

Vågat prova nya, digitala verktyg

Bland annat har HRF Enköping vågat prova sig fram med nya, digitala mötesplatser: 

– Digitala möten, webbinarier och chattar var nytt och okänt för många. Den största utmaningen har varit att hjälpa medlemmar att komma igång och använda verktygen, berättar föreningens ordförande, Lena Thorén.
– Att hjälpa till och ge handledning på distans är inte det lättaste, men jag tycker medlemmarna har tagit till sig det nya.

Hörslinga för utomhusaktiviteter

Genom att skaffa en portabel hörslinga har föreningen dessutom kunnat ordna coronasäkra, tillgängliga utomhusaktiviteter, bland annat populära, guidade vandringar och utomhusgympa. 

HRF-kongress 28-30 maj

Hörselskadades Riksförbund (HRF) har digital kongress 28-30 maj, med över 100 ombud från hela landet. Hela kongressen livesänds på hrf.se/kongress2021 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Elise Johansson och Lena Thorén i HRF Enköping. Foto: Malin Nahlén.
Elise Johansson och Lena Thorén i HRF Enköping. Foto: Malin Nahlén.
Ladda ned bild

Om

Hörselskadades Riksförbund
Hörselskadades RiksförbundHörselskadades Riksförbund (HRF) är en av världens största intresseorganisationer av och för hörselskadade. Vi arbetar för ett hörselsmart samhälle, där Sveriges 1,5 miljoner hörselskadade kan leva i full delaktighet och jämlikhet. Läs mer på hrf.se

Följ Hörselskadades Riksförbund

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hörselskadades Riksförbund

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum