Stockholms stad

Prisad rektor till växande Tullgårdsskolan

Dela

Ulrica Colliander blir ny rektor för Tullgårdsskolan. Hon kommer närmast från Karlbergs skola där hon också varit rektor. På skolledargalan förra året utsågs hon till vinnare i kategorin ”Årets värdegrundsarbete”.

Ulrica Colliander. Foto: Privat
Ulrica Colliander. Foto: Privat

Ulrica Colliander har många års erfarenhet från tjänster som lärare och skolledare i bland annat Rinkeby och Älvsjö. Hon har också prisats för sitt värdegrundsarbete på Karlbergs skola. I april byter Ulrica Colliander stadsdel, från Norrmalm till Södermalm.

- Det känns roligt att komma till Södermalm. Jag har varit sex år på Norrmalm nu och det har varit en spännande tid. Tullgårdsskolan är en välfungerade skola. Nu vill jag lära känna eleverna, personalen och den fina verksamheten ännu mer, säger Ulrica Colliander.

Skolan kan växa

Tullgårdsskolan har ungefär 400 elever från förskoleklass till årskurs sex. Det finns planer på att skolan ska växa och ha ungefär 900 elever.

 - Jag ser fram emot att arbeta på en skola som kan växa. Om förslaget blir verklighet byggs skolan ut och kommer att ha ett nytt högstadium. Då kan framtida elever gå i Tullgårdsskolan hela sin skoltid, från förskoleklass till årskurs nio.

Planförslaget är ute på samråd nu till och med 4 april.

Idrott skapade intresse för ledarskap 

Ulrica Colliander växte upp i Botkyrka där idrotten var en stor del av hennes liv. Hon bestämde sig tidigt för att bli idrottslärare och blev sedan även SO-lärare och skolledare.

- Jag har alltid idrottat mycket och lagidrotten har präglat mig både som person och ledare.

Ulrica Colliander har bland annat gått ledarutbildningar på Bosön, Idrottshögskolan och Uppsala universitet. Hon tillträder tjänsten som rektor på Tullgårdsskolan i april. Malin Bergalw som tidigare varit rektor på Tullgårdsskolan arbetar numera i Södertälje.

Fakta och bakgrund

Stockholm växer: Samråd om tillbyggnad för Tullgårdsskolan  

Pressmeddelande om Ulrica Collianders hyllade värdegrundsarbete

Mer om Tullgårdsskolan 

Kontakt: Ulrica Colliander, rektor, ulrica.colliander@edu.stockholm.se eller telefon 08-508 447 82.  

Nyckelord

Kontakter

UtbildningsförvaltningenPresskontakter: Matilda Asp och Monica Eriksson

Ring 08 - 508 333 00 eller maila: info.utbildning@edu.stockholm.se

Kommunikationschef: Sofia Oliv telefon 08-508 33 331 eller sofia.oliv@edu.stockholm.se.

Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, grundsärskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Förvaltningen ansvarar för stadens kontakter med fristående skolor och ska informera om alla sökalternativ oavsett anordnare. Förvaltningen ger tillstånd till och utövar tillsyn över enskilda förskolor samt svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.

Bilder

Ulrica Colliander. Foto: Privat
Ulrica Colliander. Foto: Privat
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum