Värmdö Kommun

Prisbelönta fotografer inviger Fotoparken med stark utställning!

Dela

Värmdö har fått en ny sevärdhet på kulturkartan; Fotoparken. Förhoppningen är att Fotoparken ska bli en ny stark aktör inom samtida fotografi. I nästa vecka hålls invigningen och i premiärutställningen ”Jag är barn” hittas verk av fyra välkända fotografer.

Den 19 januari klockan 12.00 startar invigningen av Fotoparken, belägen i Kyrkparken i Gustavsbergs centrum. Parken ska erbjuda möjligheten att uppleva fotokonst ur ett nytt perspektiv i en annorlunda miljö, via en permanent utomhusutställning som hålls öppen dygnet runt och som saknar inträdesavgift. Fotoparkens första utställning heter ”Jag är barn” och speglar barns olika levnadsvillkor runt om i världen. Fyra fotografer, Åsa Sjöström, Andreas Bardell, Anders Hansson och Lisa Mattisson har bidragit med sina verk och curator är fotografen Niclas Hammarström.

- Det är individers upplevelser och deras skapande som bidrar till ett rikt kulturliv. Vi vill därför göra konst och kultur mer närvarande i den offentliga miljön, säger Jasmin Farid, (M), ny ordförande i kultur- och fritidsnämnden, som personligen kommer vara på plats på invigningen. Med Fotoparken förstärker vi den offentliga konsten och gör kulturen lättillgänglig för alla. Vi är dessutom väldigt stolta över att fyra så begåvade fotografer vill vara en del av Fotoparkens premiärutställning.

Efter invigningen hålls ett vernissage i Runda huset, där deltagarna får ta del av en presentation av fotografierna som finns med i utställningen, samt delar av historierna bakom dessa. Utställningen ”Jag är barn” kommer att pågå mellan 19/1 – 22/4 2019.

Se inbjudan bifoga. Hjärtligt välkomna att deltaga!


Läs gärna mer om Fotoparken och premiärutställningen via www.varmdo.se/fotoparken

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

Värmdö Kommun
Värmdö Kommun
Skogsbovägen 9-11
134 81 Gustavsberg

Växel: 08 - 570 470 00http://www.varmdo.se/

Värmdö kommun - skärgårdens mötesplats

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med cirka 44 000 invånare och över 10 000 öar. Inom bara 30 minuter finns Stockholm med alla sina möjligheter. I Gustavsberg finns en lång tradition inom kultur, design och form. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor.

 

 

Följ Värmdö Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Värmdö Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum