Privatlån: Stor jämförelse av ränta & de bästa lånen

Dela

Ditt lån annonserar nu sin stora jämförelse av Sveriges bästa privatlån.

För de som söker ett nytt privatlån med den lägsta räntan och de bästa villkoren så har Ditt lån nu tagit fram en jämförelse över privatlån med lägst räntor. Att välja privatlån kan vara svårt och det finns många faktorer som långivare tar hänsyn till när de behandlar en ansökan.

För att det ska bli lättare för dig att hitta sitt nästa och bästa privatlån har Ditt lån jämfört de största och bästa aktörerna just nu. 

De bästa alternativen för att låna pengar är:

De 5 bästa privatlånen med låg ränta just nu är:

Coop Medmera Bank - Ränterabatt för Coop-medlemmar

Coop Medmera Bank erbjuder privatlån utan säkerhet på upp till 500 000 kr. Coop MedMera Bank har ingen uppläggningsavgift och varje erbjudande är specifikt upplagt för dig. Önskar du att låna ett högre belopp behöver du ha en medsökande men är det ett lägre belopp du vill låna går det bra att ansöka själv så länge du uppfyller kraven. 

Det som är specifikt hos Coop MedMera Bank är att medlemmar hos Coop får bättre ränta.

Lendo - Erbjudanden från 35 banker och långivare

Lendo är en av Sveriges största jämförelsetjänster för privatlån. Hos Lendo kan du ansöka om ett privatlån utan säkerhet på belopp upp till 600 000 kr. Lendo ger dig sedan erbjudanden från hela 35 banker och långivare där du därefter själv kan välja det bästa privatlånet för dig.

Det bästa med Lendo är att det endast görs en kreditupplysning som samtliga långivare sedan delar på. 

Zmarta - Lån mellan 5 000 - 600 000 kr med en enda UC

Hos Zmarta kan du jämföra flertalet långivare som erbjuder privatlån med endast en enda kreditupplysning som alla långivare delar på. Du väljer själv vilket belopp du vill låna, Zmarta erbjuder nämligen privatlån på belopp mellan 5 000 - 600 000 kr. Hos Zmarta får du snabb utbetalning och ansökan görs smidigt via BankID. 

Du kan även jämföra andra tjänster inom privatekonomi hos Zmarta såsom elavtal och försäkringar. 

Direkto - låna upp till 600 000 kr hos flera kända långivare

Hos Direkto kan du ansöka och jämföra privatlån på belopp upp till 600 000 kr. Du får erbjudanden från flertalet kända långivare och kan sedan i lugn och ro välja det privatlån som passar dig bäst. 

Direkto är ett dotterbolag till Svensk Fastighetsförmedling och benämns som ett bostadskreditinstitut. Det kan också vara bra att veta att det endast görs en kreditupplysning och att alla långivare som ger erbjudanden delar på den. 

Komplett Bank - Snabb och smidig ansökan för privatlån 

Hos Komplett Bank kan du få ett privatlån på upp till 500 000 kr med förmånliga avbetalningsalternativ. Komplett Banks privatlån är ett lån utan säkerhet där du kan använda pengarna till vad du vill. 

Ansökan går snabbt och smidigt, du kan ansöka när du vill och signerar gör du via BankID. 

Vad är ett privatlån? 

Ett privatlån, även kallat blancolån eller konsumtionslån, är ett lån utan säkerhet som du oftast tar för att finansiera en enklare investering eller helt enkelt ett lån du tar för konsumtion. 

Att lånet saknar säkerhet innebär att man inte behöver pantsätta något objekt eller ha en borgensman för att ta lånet. Till skillnad från exempelvis ett bolån eller renodlat billån så kan du alltså använda ett privatlån utan säkerhet till vad du vill. 

Det är också vanligt att ansöka om ett privatlån för att baka ihop andra mindre krediter eller lån till ett större för att få bättre ränta, villkor, mindre månadskostnad och i längden få mer översikt över sin ekonomi.  

Generella kännetecken för privatlån

Lånebelopp: Mellan 5 000 och 600 000 kr

Löptid: 1 - 20 år

Ränta: 2,95 % - 19,9 %

Uppläggningsavgift: 0 - 500 kr

Aviseringsavgift: 0 - 50 kr

Kreditupplysning: Generellt via UC

Utbetalning: Vissa långivare erbjuder direktutbetalning. Men vanligtvis inom 1 - 3 dagar

Krav för att bli beviljad privatlån

Detta är generella krav för privatlån men varje långivare gör även en individuell bedömning innan du får ett erbjudande respektive avslag på din förfrågan. För att kunna ansöka om ett privatlån ska du: 

 • Vara minst 18 år gammal.
   
 • Vara fri från betalningsanmärkningar. En del banker godkänner privatlån trots betalningsanmärkningar men i regel blir räntan högre och lånebeloppet lägre.
   
 • Ha en fast inkomst. Giltig inkomst räknas som arbete, pension eller Försäkringskassa.
   
 • Inte har någon pågående skuld hos Kronofogden. Detta gäller inom de senaste 6 månaderna.
   
 • Har en årsinkomst före skatt på över 100 000 kr. Men gärna mer. 

Så ansöker du om ett privatlån 

Att ansöka om privatlån ser lite olika ut beroende på vilken låneförmedlare eller långivare du väljer att ansöka hos. Nedan följer de generella stegen. 

 1. Välj lånebelopp. Först och främst väljer du belopp du vill låna och vilken återbetalningstid du vill ha.
   
 2. ​​​​​​​Identifiera dig (ofta via BankID). Nästa steg identifierar du dig, detta sker oftast via BankID. Flera långivare tar nu del av dina uppgifter och förbereder ett erbjudande till dig.
  ​​​​​​​
 3. ​​​​​​​Du väljer sedan vilket lån eller vilken långivare du vill gå vidare med. Jämför dina alternativ noga för att hitta privatlånet med lägst ränta och de bästa villkoren för just dig.
   
 4. Du signerar ditt erbjudande. Ofta sker även detta via BankID.
   
 5. Inom kort är pengarna på kontot. När du blivit godkänd ett erbjudande tar det mellan några minuter till några dagar beroende på vilken långivare du väljer tills du har pengarna på kontot. 

Vad har privatlån för ränta?

Räntan på ett ett privatlån kan skilja sig beroende på vilken långivare du väljer att ansöka hos. Att räntan skiljer sig beror på faktorer såsom storlek på lånet, din kreditvärdighet (UC-score), inkomst, anställning och den egna individuella bedömningen för huruvida du kan betala tillbaka lånet. 

Faktorerna som benämns ovan värderas alltså olika beroende på vilken långivare du väljer och därmed kan räntan skilja sig en hel del. För att du ska vara säker på att du får bästa möjliga ränta när du lånar pengar kan du jämföra långivare sinsemellan via en låneförmedlare. 

Vad har privatlån för utbetalningstid? 

Även detta skiljer sig långivare emellan. Oftast tar det inte mer än någon dag men hos vissa banker eller långivare kan de ta upp till 3 bankdagar. Att du får ditt lån utbetalt förutsätter att du uppfyller kraven hos den enskilda långivaren och att din UC blir godkänd.

Av olika anledningar kan din förfrågan om ett lån bli nekad hos en långivare men hos en annan bli godkänd. Ansöker du om privatlån hos enskilda långivare görs det en UC hos varje långivare. Har du allt för många pågående UC försämrar detta din UC-score och även dina chanser att bli beviljad ett privatlån.

Lösningen på detta är att ansöka om ett privatlån via en låneförmedlare. Då görs endast en UC som samtliga långivare sedan delar på. Detta innebär att din UC-score inte blir lidande och samtidigt ökar dina chanser att bli beviljad ett lån i och med att du ansöker hos flera långivare samtidigt.

Privatlån utan UC

Ett privatlån utan UC innebär att långivaren inte tar en kreditupplysning via företaget Upplysningscentralen när du ska låna pengar. Istället gör en kreditförfrågan via Bisnode, Creditsafe eller någon liknande aktör. 

Nackdelen med att göra en upplysning via UC är att kreditförfrågan sparas och påverkar din kreditvärdighet i 12 månader. Om kreditupplysning görs via något av de alternativa upplysningsföretagen finns det inga krav på att företaget måste spara din ansökan och inte heller rapportera den. 

Viktigt att komma ihåg är dock att bara för att det inte görs någon traditionell UC på dig så har du fortfarande krav på dig som låntagare. Du måste fortfarande bevisa att du kan betala av ditt lån i tid och att du har en god ekonomi i övrigt. 

Privatlån trots betalningsanmärkning

Idag finns det långivare som erbjuder privatlån trots att du sedan tidigare har betalningsanmärkningar. En anmärkning ligger kvar i hela 3 år så bara för att man en gång fått en betalningsanmärkning betyder inte det att ens nuvarande ekonomi inte är ordnad. 

Därför gör en del långivare och banker undantag med just den delen och tittar istället på helhetsbilden i en individuell bedömning av din nuvarande ekonomi när du vill låna pengar av dem.

Att du har en synlig betalningsanmärkning kan innebära att räntan för ditt lån kan bli något högre än vad den skulle bli om du inte hade en betalningsanmärkning. Men du kan fortfarande bli godkänd för ett privatlån. Det viktigaste är att dina intäkter är större än dina utgifter och att du sköter din ekonomi framöver. 

Vanliga frågor

Vilket privatlån har låg ränta? 

De privatlån som har lägst ränta är Coop MedMeras privatlån. Anledningen till att dess ränta är lägst beror på att de erbjuder en ränterabatt på 1% för alla medlemmar.

Är du tidigare medlem i Coops kundklubb så får du nämligen en räntesänkning som ett tack för att du är kund hos dem, men det går även att bli medlem i samband med att lånet tas. Tack vare denna ränterabatt blir Coops MedMera privatlån det lån med lägst ränta. 

Vilket är det bästa privatlånet? 

För att hitta det bästa privatlånet för just dig behöver du jämföra lån. Genom att använda Lendo som låneförmedlare blir det enkelt. Hos Lendo kan du nämligen snabbt och tryggt ansöka hos hela 35 långivare med en enstaka UC. Då får du erbjudanden från flera banker och långivare samtidigt och kan sedan välja det bästa lånet för dig. 

Behöver man säkerhet för att ta ett privatlån?

Nej. När du ansöker om ett privatlån behöver du inte pantsätta något för att bli godkänd ett lån. Det är det som är fördelen med ett privatlån, du kan använda pengarna till vad du vill. Om det så är en renovering, en bil eller en resa har ingen betydelse för långivaren. Det viktigaste är att du kan betala tillbaka lånet i tid.

Kontakter

Bilder

Om

PR Direkt
Flaggan 1338
11674 Stockholm

010-551 75 00https://prdirekt.se/

PR Direkt hjälper företag och organisationer med PR och pressmeddelanden. Vi ser till så att viktiga nyheter får rätt spridning.

 

Följ PR Direkt

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från PR Direkt

4 tekniska uppfinningar som har revolutionerat världen5.5.2022 09:44:44 CEST | Pressmeddelande

Världens har förändrats oerhört mycket under de senaste 1000, 500, 250, 100 och 50 åren. Faktum är att världen ser helt annorlunda ut idag i jämförelse med 15 år sedan. Så snabbt går det verkligen. Det finns många anledningar till detta, men under den senaste tiden är det tekniken som har stått för en stor del av den totala utvecklingen i samhället. Sedan introduktionen av datorn och internet har hela världen revolutionerats, och den moderna mobiltelefonen har förstärkt detta ytterligare.

Vilket filformat du bör använda för att spara dina bilder5.5.2022 09:42:07 CEST | Pressmeddelande

Om du någonsin har sparat bilder digitalt känner du säkerligen till att det finns många olika typer av filformat. Anledningen till att det finns många alternativ är att de bidrar med sina egna egenskaper, fördelar och nackdelar. För att få ut det mesta av dina bilder och undvika att de tar för mycket plats, bör du se till att du sparar dem i de filformat som är bäst anpassade för just dina syften.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum