PRO-Pensionärernas Riksorganisation

PRO JO-anmäler Pensionsmyndigheten för långa handläggningstider

Dela

Redan förra året tog det alldeles för lång tid för Pensionsmyndigheten att fatta beslut och betala ut bostadstillägg. Efter protester från bland annat PRO gav regeringen Pensionsmyndigheten i uppdrag att korta handläggningstiderna. Men istället blev köerna ännu längre. Därför väljer PRO nu att JO-anmäla Pensionsmyndigheten.

PRO och andra pensionärsorganisationer har informerat och informerar sina medlemmar att söka bostadstillägg liksom Pensionsmyndigheten själv. Trots det har handläggningstiderna blivit ännu längre. Det kan nu ta sex månader att få sitt bostadstillägg.

– Det kan innebära katastrof för människor att tvingas vänta ett halvår på att få pengar, som de har rätt till och behöver, säger Christina Tallberg, ordförande PRO.

De flesta som söker bostadstillägg är människor med väldigt låga pensioner som inte har några ekonomiska marginaler alls. Många är ensamstående kvinnor.

De långa handläggningstiderna gör också att äldre inte kan flytta trots att de skulle behöva det.

– Pensionsmyndigheten har ett stort ansvar att planera verksamheten och måste nu se till att lösa krisen och korta handläggningstiderna omedelbart. Helst ska det inte ta mer än två månader att få besked om bostadstillägg, säger Christina Tallberg.

Regeringen måste också sätta större press på Pensionsmyndigheten att fullgöra sina skyldigheter gentemot pensionärerna. Och om det är en ekonomisk fråga så måste också anslagen höjas.

Kontakter

Bilder

Om

PRO-Pensionärernas Riksorganisation
PRO-Pensionärernas Riksorganisation
Box 3274
103 65 Stockholm

08-701 67 00http://www.pro.se

PRO, Pensionärernas Riksorganisation, är Sveriges största pensionärsorganisation med föreningar runt om i hela landet.

Följ PRO-Pensionärernas Riksorganisation

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från PRO-Pensionärernas Riksorganisation

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum