PRO-Pensionärernas Riksorganisation

PRO och Råd & Rön öppnar konsumentrådgivning

Dela

När alltfler kommuner lägger ner sin konsumentrådgivning startar Pensionärernas Riksorganisation, PRO, egen rådgivning tillsammans med tidningen Råd & Rön. I ett pilotprojekt som pågår under april och maj månad ska tjänsten provas i Västmanland.

- Det här ska bli riktigt givande, säger Anders Nordenbris, konsumentansvarig i PRO-distriktet i Västmanland. Jag hoppas att pilotprojektet välkomnas av medlemmarna och att det förlängs efter prövoperioden. Nu kör vi!

PRO-medlemmar i Hallstahammar, Sala, Skinnskatteberg och Surahammar kommer att få hjälp med konsumentfrågor av konsumentvägledare hos Råd & Rön. Tidningen ägs av Sveriges Konsumenter. Råd & Rön erbjuder hjälp med konsumenträttslig lagstiftning, information inför köp och råd vid klagomål. Pilotprojektet innebär att PRO:s medlemmar i nämnda kommuner får tillgång till ett direktnummer till konsumentvägledarna, som hjälper till vid problem och konflikter.

- Det är tråkigt att många kommuner slutar tillhandahålla konsumentvägledning när samtidigt många äldre blir lurade av oseriösa säljare, både via telefon och dörrförsäljning, säger Anders Nordenbris. Därför är det särskilt viktigt att vår rådgivning startar just nu.

Det går också bra att skicka in avtal eller anmälningar, till exempel till Allmänna Reklamationsnämnden, för granskning av konsumentvägledarna. De kan också i vissa fall hjälpa till att ta kontakt med företag.

Kontakter

För mer information: Anders Nordenbris, projektledare PRO,
telefon: 076- 812 71 30, mail: anders.nordenbris@telia.com

Om

PRO-Pensionärernas Riksorganisation
PRO-Pensionärernas Riksorganisation
Box 3274
103 65 Stockholm

08-701 67 00http://www.pro.se

PRO, Pensionärernas Riksorganisation, är Sveriges största pensionärsorganisation med föreningar runt om i hela landet.

Följ PRO-Pensionärernas Riksorganisation

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från PRO-Pensionärernas Riksorganisation

Stora skillnader visar Sveriges största matprisundersökning3.5.2020 10:00:00 CESTPressmeddelande

PRO:s stora matprisundersökning 2019 visar fortsatt på stora skillnader i pris beroende på var maten köps. Skillnaden mellan den billigaste och dyraste matkassen är hela 39 procent. Även när man handlar på nätet skiljer matpriserna sig åt och beror på var man bor, något som också påverkar möjligheten till hemleverans. De allra flesta äldre föredrar fortfarande att handla mat i fysiska butiker.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum