PRO-Pensionärernas Riksorganisation

PRO om vårbudgeten: "Förväntar oss mer satsningar på äldre framöver"

Dela

I dag presenterar regeringen, med stöd av C och L, en vårändringsbudget. PRO välkomnar de satsningar på äldreomsorgen på 800 miljoner som tidigare har beslutats av riksdagen.

– Vi välkomnar satsningar på äldreomsorgen. Vi kan se att behovet av mer resurser ökar, i takt med att befolkningen blir äldre, och vi förväntar oss att regeringen satsar ännu mer på äldre under kommande år, säger PRO:s ordförande Christina Tallberg.

– Att satsa pengar på äldreomsorgen är viktigt av flera orsaker. Det handlar både om att de äldre får en bra omsorg av hög kvalitet, vilket ger en trygghet för anhöriga och närstående. Det handlar också om att satsningarna ger möjlighet till fler arbetstillfällen i hela Sverige, och goda arbetsvillkor med en bättre arbetsmiljö för personalen, säger Christina Tallberg

I vårändringsbudgeten avskaffar regeringen, med stöd av C och L, satsningen på träning för äldre. Hela satsningen på 20 miljoner kronor dras in. PRO är kritiska till att stödet dras in.

– Vi beklagar att regeringen tar bort satsningen på träning för äldre. Vi vet att träning har positiva effekter på hälsan, vilket leder till en ökad livskvalitet och en friskare befolkning, säger PRO:s ordförande Christina Tallberg.

Kontakter

Bilder

Om

PRO-Pensionärernas Riksorganisation
PRO-Pensionärernas Riksorganisation
Box 3274
103 65 Stockholm

08-701 67 00http://www.pro.se

PRO, Pensionärernas Riksorganisation, är Sveriges största pensionärsorganisation med föreningar runt om i hela landet.

Följ PRO-Pensionärernas Riksorganisation

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från PRO-Pensionärernas Riksorganisation

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum