PROACE CITY kommer i eldrivet utförande

Dela

Efter de eldrivna versionerna av PROACE presenteras även det mindre syskonet PROACE CITY som nollutsläppsfordon.

  • Toyota bekräftar elektriska versioner av PROACE CITY (nyttofordon) och PROACE CITY Verso (personbil)
  • Litiumjon-batteri på 50 kWh och maxeffekt på 136 hästkrafter (100 kW)
  • Modellutbudet kommer att omfatta två karosslängder, Compact och Long, samt skåpbils- och personbilsvarianter (Verso) för att svara mot behov för både företag, fordonsflottor och privata köpare
  • Första kundleveranserna under hösten 2021

Toyota adderar ytterligare ett kapitel i sin strategi för fordon med nollutsläpp.

Efter de mellanstora PROACE Van och Verso Electric fortsätter Toyota med att lansera batterielektriska versioner av PROACE CITY.

Den nya modellen kommer att ha ett litiumjon-batteri på 50 kilowattimmar (kWh) och en maxeffekt på 136 hästkrafter DIN. Alla versioner av PROACE CITY har en ombordladdare på 7,4 kW (enfas) och som tillval erbjuds en laddare på 11 kW (trefas).

Modellutbudet kommer att innefatta versioner med olika karosslängd (Compact respektive Long) samt både skåpbilsutförande och personbilsutförandet Verso.

De första leveranserna kommer att ske hösten 2021 och fler detaljer om nya PROACE CITY Electric kommer under året.

Kontakter

Bilder

Om

Toyota har elektrifierat bilvärlden i två decennier och erbjuder i dag sju olika hybridmodeller i Sverige. 81 % av företagets försäljning av personbilar i Sverige 2019 var elektrifierad och Toyota har också Europas i genomsnitt lägsta utsläpp av koldioxid. 

Toyota Sweden AB är den svenska generalagenten för Toyota och ingår i Toyota Motor Europe med huvudkontor i Bryssel, Belgien.

Följ Toyota

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Toyota