Umeå kommun

Problem med översvämningar på flera platser i Umeå

Dela

Det senaste dagarnas regn har börjat orsaka problem på flera håll i Umeå. Umeå kommun arbetar just nu för att hantera översvämningar på Rödäng, på Haga, samt vid Mariehemsängarna.

Under sen kväll, samt under natten till lördag den 10 oktober har regnet börjat orsaka problem framför allt för boende på Rödäng där Tvärån har svämmat över, vilket har drabbat boende på stora delar av området. Även boende vid Parkvägen på Haga har drabbats av översvämningar under natten.

– Det är många boende på Rödäng och Haga som upptäckt detta nu och som ringer till SOS Alarm. Brandförsvaret arbetar tillsammans med kommunens avdelning Gator och parker för att minska risken för vattenskador på fastigheter. Vår förhoppning är att regnet ska avta under lördagen och att vattnet ska sjunka undan. Vi har dock beredskap för att kunna vidta ytterligare åtgärder för att begränsa problemen, säger Jörgen Forslund, yttre chef vid Umeåregionens brandförsvar.

Utöver Rödäng och Haga är för närvarande även Mariehemsängarna översvämmade, men där är det enligt Jörgen Forslund Inte någon risk för skador på fastigheter.

Nyckelord

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Snöovädret blir allt intensivare – stanna hemma om du kan21.1.2021 17:47:40 CETPressmeddelande

Det intensiva snöfallet med kraftig drivbildning har ökat ordentligt och gjort det mycket svårt att ta sig fram i kommunen. Ovädret kommer att bli värre längre fram i kväll och i natt. Läget är mycket ansträngt och kommunen arbetar intensivt med att hålla huvudgatorna öppna. För lokalgatorna finns risk att framkomligheten tidvis är begränsad. Kommunen uppmanar alla som inte måste ge sig ut att stanna hemma.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum