CUPRA Sverige

Produktionsstart för CUPRA Formentor VZ5 Taiga Grey

Dela

Nu startar produktionen av den exklusiva Taiga Grey-versionen av CUPRA Formentor VZ5, begränsad och numrerad till 999 exemplar.

CUPRA Formentor VZ5 Taiga Grey, limited edition
CUPRA Formentor VZ5 Taiga Grey, limited edition
  • CUPRA Formentor VZ5 är det yttersta uttrycket för förbränningsmotorprestanda framtagen för bilentusiaster, utrustad med den ikoniska 5-cylindriga motorn som levererar 390 hk och ett vridmoment på 480 Nm
  • Matrix LED-strålkastare är standard och levererar starkare, smartare och mer högeffektiv belysning
  • Nu startar produktionen av den exklusiva Taiga Grey-versionen, begränsad och numrerad till 999 exemplar

Martorell, Spanien, 30 juni 2022 – Den nya Taiga Grey-versionen i begränsad upplaga kommer att göra CUPRA Formentor VZ5 till en ännu mer unik modell.

CUPRA Formentor VZ5 är det yttersta uttrycket för förbränningsmotorprestanda framtagen för bilentusiaster, den kombinerar ett avancerat, reglerbart chassi med körlägen, progressiv styrning, en snabbväxlande växellåda och fyrhjulsdrift till den ikoniska femcylindriga 2,5-liters TSI-motorn - som levererar 390 hk (287 kW) och ett vridmoment på 480 Nm.

Den exklusiva Taiga Grey-versionen intensifierar den sportiga designen hos CUPRA Formentor VZ5. Den levereras i Taiga Grey, en unik exteriörfärg framtagen för denna speciella modell som är begränsad till bara 999 enheter. Exteriörfärgen matchas med skålade sportstolar i svart Dinamica/Dark brown läder.

Då modellen är begränsad är varje CUPRA Formentor VZ5 Taiga Grey numrerad och levereras med sitt unika nummer lasergraverat med skuggeffekter på dörrpanelen, detta framhäver ytterligare modellens exklusivitet och markerar dess plats i varumärkets historia.

Dess kraftfulla karaktär förstärks ytterligare av matrix-LED strålkastarna, standard för CUPRA Formentor VZ5, som erbjuder den allra senaste tekniken med en starkare, smartare och mycket mer effektiv belysning.

I kombination med bilens frontkamera kan matrix LED-systemet leverera en adaptiv ljusfördelning. Matrix LED-strålkastarna med den automatiskt reglerade ljusfördelningen gör det möjligt att i princip köra med helljuset påslaget hela tiden, utan att blända andra trafikanter. På så sätt bidrar systemet till ökad säkerhet på vägen.

Detta avancerade strålkastarsystem finns nu även som tillval för CUPRA Leon, CUPRA Leon Sportstourer och CUPRA Formentor.

Produktionen av CUPRA Formentor VZ5 Taiga Grey startar denna vecka vid CUPRAs anläggning i Martorell, Spanien och är begränsad till endast 999 enheter och är en del av den exklusiva serietillverkningen av CUPRA Formentor VZ5 på totalt 7 000 enheter.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

CUPRA Formentor VZ5 Taiga Grey, limited edition
CUPRA Formentor VZ5 Taiga Grey, limited edition
Ladda ned bild
Den exklusiva Taiga Grey-versionen intensifierar den sportiga designen hos CUPRA Formentor VZ5.
Den exklusiva Taiga Grey-versionen intensifierar den sportiga designen hos CUPRA Formentor VZ5.
Ladda ned bild
Exteriörfärgen matchas med skålade sportstolar i svart Dinamica/Dark brown läder.
Exteriörfärgen matchas med skålade sportstolar i svart Dinamica/Dark brown läder.
Ladda ned bild
Varje CUPRA Formentor VZ5 Taiga Grey får sitt unika nummer lasergraverat med skuggeffekter på dörrpanelen.
Varje CUPRA Formentor VZ5 Taiga Grey får sitt unika nummer lasergraverat med skuggeffekter på dörrpanelen.
Ladda ned bild

Om

CUPRA är en okonventionell utmanare som förenar stimulerande design, elektrifiering och prestanda för att inspirera världen från Barcelona. CUPRA, som lanserades 2018, har sitt huvudkontor och racinggarage i Martorell, Barcelona, Dessutom har CUPRA ett världsomspännande återförsäljarnätverk.

Under 2021 fortsatte CUPRAs uppåtgående trend med en tredubbling av försäljningen och 80 000 levererade bilar, främst tack vare framgångarna med CUPRA Formentor. CUPRA bevisar att elektrifiering och sportighet är en perfekt matchning och under 2022 utökar man utbudet av CUPRA Born – märkets första helt eldrivna bil – med ett urval av batteristorlekar och en kraftfullare e-Boost-version. En exklusiv version av CUPRA Formentor VZ5 i begränsad upplaga lanseras också. CUPRA Tavascan, företagets andra helt eldrivna modell samt CUPRA Terramar, den elektrifierade SUV:en som är en hyllning till racerbanan Terramar där allt en gång började för CUPRA, lanseras 2024, följt av företagets första eldrivna stadsbil, inspirerad av CUPRA UrbanRebel Concept, 2025.

CUPRA är FC Barcelonas officiella bil- och mobilitetspartner, World Padel Tours premiumsponsor och officiell sponsor för eSports Club Finetwork KOI. Tillsammans med märken som Primavera Sound och De Antonio Yachts, har de skapat CUPRAs lifestyleuniversum. CUPRA Tribe består av ett team av ambassadörer som vill vara den drivande kraften bakom förändring. Bland medlemmarna finns gatukonstnären TV-Boy, padellegenden Fernando Belasteguín, den tyske målvakten Marc ter Stegen och Ballon d'Or samt fotbollsfotbollsspelaren Alexia Putellas.

Följ CUPRA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från CUPRA Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum