Djurens Rätt

Projekt för unga aktivister släpper Youtube-serien ”Fråga veganen”

Dela

Fråga veganen är en filmserie om fyra avsnitt från Djurens Rätts projekt Förändra! som engagerar unga människor inom djurrättsaktivism. I det första avsnittet möter vi aktivisterna Lydia Ericson Dahl från Rönninge och Wilma Dywling från Södertälje, medverkar gör också Emma Bogos och Pernilla Berg.

Wilma och Lydia snackar veganism i Fråga veganen
Wilma och Lydia snackar veganism i Fråga veganen

Allt fler unga väljer en vegansk kost ofta av klimat- eller djurrättsliga skäl. I Djurens Rätts undersökning från april 2016 är andelen personer som äter vegetariskt eller veganskt i åldersgruppen 18-29 - hela 14 procent.

Serien med Youtube-filmer är skapad av unga aktivister och riktar sig också mot ungdomar. I avsnitten lyfts ämnen som hur en blir vegan, vad en ska tänka på gällande näring och hur en går vidare för att prata med sin omgivning av veganism.

– Jag ville att mina värderingar skulle speglas i de beslut jag fattar och jag tycker inte att man ska utnyttja någon annan varelse och efter ett tag började jag förstå att det är det som händer djuren i livsmedelsindustrin, säger Lydia Ericson Dahl.

– Jag tog det liksom i små steg så att det inte kändes som ett jättehopp, säger Wilma Dywling när hon berättar om hur hon gick från vegetarian till vegan.

Djurens Rätt projekt Förändra! har samlat omkring 20 ungdomar från hela landet som nu arbetar bland annat med att ta fram film- och podcastmaterial. Deltagarna skriver också insändare och medborgarförslag och pratar aktivism på sociala medier

Målet med projektet är att skapa och tillgängliggöra information och verktyg för ungdomar som vill engagera sig för djuren inom det demokratiska systemet.Förändraprojektet drivs av Djurens Rätt och finansieras av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor.

 

Kontakt Förändra!
Ellie Gustafsson
Projektledare, Förändra!-projektet
ellie.gustafsson@djurensratt.se
08-555 914 21

Nyckelord

Bilder

Wilma och Lydia snackar veganism i Fråga veganen
Wilma och Lydia snackar veganism i Fråga veganen
Ladda ned bild

Om

Djurens Rätt
Djurens Rätt
Adress: Hornsgatan 123
117 28 Stockholm

08 - 555 914 00http://www.djurensratt.se

Djurens Rätt är Sveriges största djurrätts- och djurskyddsorganisation med omkring 45 000 medlemmar. Vi är partipolitiskt obundna och arbetar för en värld där djur respekteras som kännande individer med rätt till sina egna liv. Djurens Rätt är beroende av frivilligt stöd för att kunna hjälpa djuren. Det är alla medlemmar och gåvogivare som är Djurens Rätt.

Vi har 90-konto och kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll. Vi är också granskade och godkända av Givarguiden. Djurens Rätt har funnits sedan 1882.

Följ Djurens Rätt

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Djurens Rätt

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum