Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Projekt för utsatta unga får EU-stöd

Dela

Göteborg, Arvidsjaur och Solna hör till de kommuner som får stöd via EU:s utbildnings- och ungdomsprogram Erasmus+ för att driva projekt som stöttar ungas etablering.

Totalt har Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) fördelat drygt 25 miljoner kronor till 88 projekt i årets första två ansökningsrundor.

- Vi är glada att se att så många projekt drivs för att stötta unga som står långt från arbetsmarknaden, säger Lena Nyberg, generaldirektör för MUCF.

I år är det 20-årsjubileum för Europeisk volontärtjänst och MUCF har sett en intressant utveckling där många svenska aktörer mer och mer använder EU-stödet som verktyg i sitt ungdomsarbete. Just i år är det flera projekt som konkret jobbar för ungas etablering, stötta flyktingverksamheten i kommuner eller motverka långtidsarbetslöshet.

Några av de projekt som beviljats stöd är:

  • Social resursförvaltning i Göteborg som skickar 18 volontärer till kortare projekt i Frankrike och Island. Detta är ett led i ett långsiktigt arbete med Europeisk volontärtjänst som arbetsmarknadsåtgärd. Bidrag: 809 188 kr.
  • Göteborgsregionens kommunalförbund gör studiebesök i Dortmund för att studera hur de arbetar med ensamkommande barn och unga, samt hur de stödjer ungdomars etablering på arbetsmarknaden. Målet är att ge bättre stöd till unga i utsatta situationer. Bidrag: 177 055 kr
  • Solna ungdomscafé gör ett ungdomsutbyte med Spanien under sommaren 2016 där de har temat EU:s framtid, demokrati och delaktighet med fokus på unga asylsökande och EU-migranter. Bidrag: 95405 kr.
  • IDEUM i Arvidsjaur tar emot fyra volontärer från Tyskland och Italien som bland annat ska arbeta med flyktingar och ensamkommande barn inom ett projekt där kommunen aktivt arbetar med utveckling av all mottagandeverksamhet. Bidrag: 344 824 kronor.

Vi har fått bidrag – alla projekten: http://www.mucf.se/vi-har-fatt-bidrag?org=&projekt=&bidragsnamn=&bidragstyp=192&ort=&beviljatar=195

Presskontakt på Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor är Kinna Brundin tf kommunikationschef som nås via e-post:  kinna.brundin@mucf.se eller  mobiltelefon 070-663 39 18. 

Kontakter

Dokument

Om

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Medborgarplatsen 3
118 26 Stockholm

08-56621900https://www.mucf.se/

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor tar fram kunskap om ungas levnadsvillkor och om det civila samhällets förutsättningar. Vi ger stöd till föreningsliv, till kommuner och till internationellt samarbete.

Följ Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Skriv in din e-postadress så får du ett mejl när vi har något nytt att berätta.

Senaste pressmeddelandena från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Stoppa allt våld mot barn och unga!11.10.2017 08:29Pressmeddelande

Alla barn och unga har rätt till en vardag utan våld. För att stärka den rätten samlas 100 deltagare från kommuner och andra organisationer till en regional konferens i Karlstad den 12 oktober. Arrangörer är Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF), Länsstyrelsen Värmland och Barnombudsmannen. Deltagarna kommer från Arvika, Degerfors, Eda, Filipstad, Forshaga, Grums, Karlstad, Kristinehamn, Sunne och Säffle kommun.

Sveriges största uppföljning av lokal ungdomspolitik startar i veckan2.10.2017 00:01Pressmeddelande

Den här veckan går startskottet för ungdomsenkäten Lupp, lokal uppföljning av ungdomspolitiken som är en av de största ungdomsundersökningarna i Sverige. I år är det 25 kommuner som gör enkäten, totalt är det 177 kommuner som gjort Lupp och cirka 100 som gör den löpande. Nu kommer tusentals unga svara på frågor om situationen i skolan, möjligheter till arbete och inflytande i kommunen. Men även kring sin hälsa, trygghet och fritid samt hur de ser på framtiden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum