Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Projekt för utsatta unga får EU-stöd

11.7.2016 07:55 | Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Dela

Göteborg, Arvidsjaur och Solna hör till de kommuner som får stöd via EU:s utbildnings- och ungdomsprogram Erasmus+ för att driva projekt som stöttar ungas etablering.

Totalt har Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) fördelat drygt 25 miljoner kronor till 88 projekt i årets första två ansökningsrundor.

- Vi är glada att se att så många projekt drivs för att stötta unga som står långt från arbetsmarknaden, säger Lena Nyberg, generaldirektör för MUCF.

I år är det 20-årsjubileum för Europeisk volontärtjänst och MUCF har sett en intressant utveckling där många svenska aktörer mer och mer använder EU-stödet som verktyg i sitt ungdomsarbete. Just i år är det flera projekt som konkret jobbar för ungas etablering, stötta flyktingverksamheten i kommuner eller motverka långtidsarbetslöshet.

Några av de projekt som beviljats stöd är:

  • Social resursförvaltning i Göteborg som skickar 18 volontärer till kortare projekt i Frankrike och Island. Detta är ett led i ett långsiktigt arbete med Europeisk volontärtjänst som arbetsmarknadsåtgärd. Bidrag: 809 188 kr.
  • Göteborgsregionens kommunalförbund gör studiebesök i Dortmund för att studera hur de arbetar med ensamkommande barn och unga, samt hur de stödjer ungdomars etablering på arbetsmarknaden. Målet är att ge bättre stöd till unga i utsatta situationer. Bidrag: 177 055 kr
  • Solna ungdomscafé gör ett ungdomsutbyte med Spanien under sommaren 2016 där de har temat EU:s framtid, demokrati och delaktighet med fokus på unga asylsökande och EU-migranter. Bidrag: 95405 kr.
  • IDEUM i Arvidsjaur tar emot fyra volontärer från Tyskland och Italien som bland annat ska arbeta med flyktingar och ensamkommande barn inom ett projekt där kommunen aktivt arbetar med utveckling av all mottagandeverksamhet. Bidrag: 344 824 kronor.

Vi har fått bidrag – alla projekten: http://www.mucf.se/vi-har-fatt-bidrag?org=&projekt=&bidragsnamn=&bidragstyp=192&ort=&beviljatar=195

Presskontakt på Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor är Kinna Brundin tf kommunikationschef som nås via e-post:  kinna.brundin@mucf.se eller  mobiltelefon 070-663 39 18. 

Kontakter

Dokument

Om

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Medborgarplatsen 3
118 26 Stockholm

08-56621900https://www.mucf.se/

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor tar fram kunskap om ungas levnadsvillkor och om det civila samhällets förutsättningar. Vi ger stöd till föreningsliv, till kommuner och till internationellt samarbete.

Följ Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Skriv in din e-postadress så får du ett mejl när vi har något nytt att berätta.

Senaste pressmeddelandena från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Konferens för att arbeta med motbudskap och källkritik på sociala medier14.2.2017 01:08Pressmeddelande

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF, anordnar imorgon en konferens där Facebook och Statens medieråd talar om hur man aktivt kan förebygga hat på nätet. Hat på nätet är en aktuell fråga för många som arbetar med barn och unga. Därför anordnar MUCF imorgon en konferens som ska fokusera på att arbeta med motbudskap och källkritik för att motverka och förebygga hat på nätet. Konferensen innehåller två delar där Facebook inleder med att berätta om hur man kan använda deras plattform för att arbeta aktivt med motbudskap med praktiska övningar. Senare på dagen presenterar Statens medieråd sitt arbete med medie- och informationskunskap (MIK) samt den pågående kampanjen No Hate Speech Movement. Dagen kommer att innehålla praktiska övningar och handfasta tips på hur man som organisation, kommun eller myndighet kan jobba med dessa frågor.   — Frågor kring hat på nätet och källkritik online har aldrig varit viktigare än idag. Vi är väldigt glada att kunna erbjuda den här konfe

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum