Enköpings kommun

Projekt Stadsbuss Enköping beviljas stadsmiljöavtal

Dela

Enköpings kommun har tillsammans med Region Uppsala ansökt om Stadsmiljöavtal hos Trafikverket. Ansökan omfattar infrastrukturåtgärder som ska genomföras i samband med införandet av ett nytt linjenät i Enköpings stad i juni 2022.

Genom stadsmiljöavtal kan upp till hälften av kostnaderna för projektet medfinansieras av Trafikverket. Torsdagen 3 juni kom beslutet att ansökan beviljats. 

- Det är extremt roligt och positivt att vi får beviljat ett stadsmiljöavtal och får statlig medfinansiering för busslinjenätets infrastruktur. Genom våra motprestationer så kommer detta verkligen bidra till ett Enköping som bygger för en framtid med starkt fokus på hållbart resande, säger Oscar Forss chef för trafikenheten, Enköpings kommun. 

- Vad som är väldigt spännande är att stadsmiljöavtalet inte bara innebär medfinansiering, utan det belyser också vikten av projektet i syftet att skapa en hållbar samhällsutveckling. Det är ett erkännande av vad samverkan mellan kommuner och regioner kan åstadkomma i form av hållbart resande, säger Sofia Hult, infrastrukturplanerare, Region Uppsala.

I utbyte mot medfinansieringen åtar sig sökande parter att utföra motprestationer. För Enköpings kommun innefattar det exempelvis ombyggnationer i infrastrukturen för att förbättra förutsättningarna för hållbart resande och ökad trafiksäkerhet. För Region Uppsala omfattar motprestationen trafikering av det nya linjenätet och att genomföra mobility management-åtgärder, däribland en Testresenärsaktivitet.

Nyckelord

Kontakter

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Torggatan 21
749 35 Enköping

0171- 62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum