Region Örebro län

Projekt tar teatern ut på landsbygden

Dela

Teater och scenkonst är inte något som bara hör de större städerna till. Även på landsbygden finns ett behov av att få se skådespelare i aktion. Det har kulturnämnden tagit fasta på, och ger därför 300 000 kronor till projektet Scenkonst utanför tätort.

- Vi vill ta teatern utanför stadsgränserna för att på så sätt underlätta för de många länsinvånare som bor på landsbygden att njuta av bra skådespeleri och scenkonst. Teatern, och kulturen som helhet, spelar en viktig roll i vårt långsiktiga arbete med att utveckla landsbygden, säger Torbjörn Ahlin (C), ordförande i kulturnämnden.

Inom ramen för projektet ska små kulturaktörer ges möjlighet till samarbete med länets professionella scenkonstnärer som till exempel Örebro länsteater och Teater Martin Mutter.

- Förutom själva kulturupplevelsen skapar projektet Scenkonst utanför tätort också fler möjligheter till sammankomster i bygdegårdar, folkets hus och liknande lokaler, säger Eva-Lena Jansson (S), vice ordförande i kulturnämnden.

- I och med osäkerheten kring coronaviruset är det naturligtvis försiktighet som gäller vid sociala sammankomster, men efter krisen tror jag det är än viktigare att vi underlättar för möten och samlingar i hela länet, säger Malin Silén (KD), ledamot i kulturnämnden.

Kontakt

Torbjörn Ahlin, ordförande i kulturnämnden, telefon: 073-842 74 54

Eva-Lena Jansson, vice ordförande i kulturnämnden, telefon: 070-241 13 01

Malin Silén, ledamot i kulturnämnden, telefon: 076-337 97 79

Nyckelord

Kontakter

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Samtliga medarbetare belönas för värdefulla insatser i kampen mot corona25.5.2020 11:07:57 CESTPressmeddelande

Region Örebro läns medarbetare arbetar sedan en tid tillbaka under de extraordinära förhållanden som coronapandemin fört med sig. Som tack för dessa värdefulla insatser får alla medarbetare i år en extra ersättning i form av ett gåvokort motsvarande 1 000 kronor samt en höjning av friskvårdsbidraget till 3 000 kronor. Det kommer regionstyrelsen att fatta beslut om i morgon, tisdagen den 26 maj.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum