PRO-Pensionärernas Riksorganisation

PRO:s medlemstidning ökar starkt

Dela

PROpensionären, Pensionärernas riksorganisations medlemstidning, har ökat antalet läsare med 20 000 personer, eller 9 procent. Dessutom slog tidningen sin annonsbudget för 2019 med hela 1,6 miljoner kronor.

– Vi genomförde en översyn av tidningens layout och innehåll under förra året. Det är förstås jätteroligt att vi nu fått bevis för att både läsare och annonsörer uppskattade omgörningen, säger Åke Persson, PROpensionärens chefredaktör.

Det totala antalet läsare under perioden 1 september–31 december 2019 var 246 000 (Orvesto Konsument 2019:3). Samma period 2018 var siffran 226 000.

Tidningens inflöde av annonser ökade också starkt under 2019. Den externa samarbetspartnern Annonssäljarna lyckades sälja annonsplats för 1,6 miljoner kronor över budget, som låg på 9,5 miljoner kronor.

– Det är ett tråkigt faktum att många tidningar tappar både räckvidd och annonser idag. Att PROpensionären går emot strömmen och ökar såväl antalet läsare som sålda annonser, och dessutom gör det med så pass mycket, ser jag därför som ett glädjande styrkebesked till både medlemmar och annonsörer, säger Åke Persson.

Kontakter

Åke Persson, ake.persson@pro.se, telefon 076-145 19 56

Bilder

Ladda ned bild
Åke Persson, chefredaktör PROpensionären
Åke Persson, chefredaktör PROpensionären
Ladda ned bild

Om

PRO-Pensionärernas Riksorganisation
PRO-Pensionärernas Riksorganisation
Box 3274
103 65 Stockholm

08-701 67 00http://www.pro.se

PRO, Pensionärernas Riksorganisation, är Sveriges största pensionärsorganisation med föreningar runt om i hela landet.

Följ PRO-Pensionärernas Riksorganisation

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från PRO-Pensionärernas Riksorganisation

Stora skillnader visar Sveriges största matprisundersökning3.5.2020 10:00:00 CESTPressmeddelande

PRO:s stora matprisundersökning 2019 visar fortsatt på stora skillnader i pris beroende på var maten köps. Skillnaden mellan den billigaste och dyraste matkassen är hela 39 procent. Även när man handlar på nätet skiljer matpriserna sig åt och beror på var man bor, något som också påverkar möjligheten till hemleverans. De allra flesta äldre föredrar fortfarande att handla mat i fysiska butiker.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum