Patent- och registreringsverket

PRV lanserar Kvinnovationsbarometer inför internationella kvinnodagen

Dela

PRV, Patent- och registreringsverket har med anledning av internationella kvinnodagen tagit fram ny statistik för att mäta hur det står till med jämställdheten i innovationslandet Sverige. Statistiken visar att en kvinna deltar i endast 16 procent av alla svenska ansökningar för patent och design.

- Det här är något som vi på PRV tycker behöver belysas, och uppmärksammas. Därför har vi från och med i år inför internationella kvinnodagen beslutat att årligen följa upp statistiken för att se om det sker en förändring, säger Peter Strömbäck, generaldirektör på PRV, Patent- och registreringsverket.


PRV har gått igenom statistik över ansökningar inkomna till PRV samt *internationell patentdata. För att räknas som svensk innovation har i detta fall endast innovatörer med adress i Sverige tagits med och då registreringar ej görs på personnummer har man utgått från förnamn på innovatörer.

*PATSTAT

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

Patent- och registreringsverket
Patent- och registreringsverket
Vallhallavägen 136
102 42 Stockholm

08-782 27 00http://www.prv.se

PRV, Patent- och registreringsverket, arbetar för att stärka Sveriges tillväxt och konkurrenskraft. Det gör vi genom att öka kunskapen om immaterialrätt och immateriella tillgångar såsom patent, upphovsrätt, varumärke och design.

Följ Patent- och registreringsverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Patent- och registreringsverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum