Patent- och registreringsverket

PRV lanserar Kvinnovationsbarometer inför internationella kvinnodagen

Dela

PRV, Patent- och registreringsverket har med anledning av internationella kvinnodagen tagit fram ny statistik för att mäta hur det står till med jämställdheten i innovationslandet Sverige. Statistiken visar att en kvinna deltar i endast 16 procent av alla svenska ansökningar för patent och design.

- Det här är något som vi på PRV tycker behöver belysas, och uppmärksammas. Därför har vi från och med i år inför internationella kvinnodagen beslutat att årligen följa upp statistiken för att se om det sker en förändring, säger Peter Strömbäck, generaldirektör på PRV, Patent- och registreringsverket.


PRV har gått igenom statistik över ansökningar inkomna till PRV samt *internationell patentdata. För att räknas som svensk innovation har i detta fall endast innovatörer med adress i Sverige tagits med och då registreringar ej görs på personnummer har man utgått från förnamn på innovatörer.

*PATSTAT

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

Patent- och registreringsverket
Patent- och registreringsverket
Vallhallavägen 136
102 42 Stockholm

08-782 27 00http://www.prv.se

PRV, Patent- och registreringsverket, arbetar för att stärka Sveriges tillväxt och konkurrenskraft. Det gör vi genom att öka kunskapen om immaterialrätt och immateriella tillgångar såsom patent, upphovsrätt, varumärke och design.

Följ Patent- och registreringsverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Patent- och registreringsverket

”Det handlar om att ta tillvara Sveriges forskningsresultat” – PRV välkomnar Innovationsstödsutredningen16.10.2020 14:45:04 CESTPressmeddelande

Med Innovationsstödsutredningen stakar Sverige ut en ny väg mot ökad konkurrenskraft och ett starkare samhälle. PRV, Patent- och registreringsverket, har bidragit till utredningen genom att rikta fokus på immaterialrättens roll för hur forskning leder till innovation. Kompetent hantering av forskningsresultat med hjälp av immaterialrättsliga verktyg är en nyckel till framgångsrika resultat, både i form av kommersialisering och av samhällsförbättringar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum