Kommittén för Mänskliga Rättigheter

Psykiatriska mediciner är Storbritanniens tredje största dödsorsak

4.8.2017 21:03 | Kommittén för Mänskliga Rättigheter

Dela

Vi har nyligen fått reda på att överdoser från mediciner, främst opioider, är USAs främsta dödsorsak. Nu kommer det fram fakta som visar att psykiatrins mediciner inte bara framkallar våld och mord, utan även är Storbritanniens tredje största dödsorsak efter hjärtsjukdomar och cancer.

Det skrivs ut 80 miljoner recept på psykofarmaka i Storbritannien varje år. 57 miljoner för depression enbart, 40 miljoner SSRI-preparat. Ett eskalerande antal brukare, ett växande antal beroende och alldeles för få kliniker som kan avvänja dem samt ett stigande dödsantal. Det låter som ett fattigt land kört av en drogkartell. Så skriver professor Peter Gøtzsche i Daily Mail. (1)

Och ja, i viss mån kan man absolut likna det vid en drogkartell. Läkare i Storbritannien, ja, i vilket västland som helst, i synnerhet Sverige, skriver ut narkotikaklassade och beroendeframkallande piller mot ångest, insomnia och depression som om det vore godispiller. Kartelledarna behöver heller inte gömma sig, de sitter i flotta kontor med Armanikostymer och tjänar miljardbelopp. Läkarna har blivit distributörer. Folk dör som flugor – mer än från heroin, denna stora dräparen.

Peter Gøtzsche menar att psykiatrins droger inte bara är helt onödiga och ineffektiva, utan kan också göra patienter beroende, ge handikappande biverkningar – och även ta livet av folk. Förutom att folk som använder dem även tar livet av andra.

Antipsykotika ges vanligtvis till dementa för att hålla dem tysta och lugna, men ökar också risken för hjärtsjukdomar, diabetes och stroke. Psykiatriska droger ökar även risken för fallskador, och att bryta höften kan förkorta livet betydligt; medan antidepressiva kopplas till potentiellt dödligt oregelbundna hjärtslag. Psykiatriska droger är anledningen till att schizofrena lever 20 år kortare än andra människor.

I sin bok Dödlig psykiatri och organiserad förnekelse, skriver beräknar Gøtzsche att psykiatrins droger dödar 539 000 människor i förtid. Professor Peter C. Gøtzsche är inte vem som helst, han är chef för The Nordic Cochrane Center vid Rigshospitalet i Köpenhamn och en av världens mest respekterade obundna forskare.

Gøtzsche har tidigare gett ut boken Dödlig medicin och organiserad brottslighet där han tar upp korruptionen och skadorna inom medicinen överlag.

– Men vad jag upptäckt om skadorna som orsakas av psykiatriska droger överträffar allt annat jag har identifierat”, skriver han i Daily Mail.

Enligt Gøtzsches beräkningar, om psykiatriska droger endast skrevs ut under ett par veckor vid akuta behov (då de inte har någon effekt efter det), ”så skulle vi endast behöva 2 procent av de recept som skrivs ut för ångest, insomnia och depression. Besparingarna i lidande och pengar skulle vara enorma.”

Men det tycker naturligtvis inte Big Pharma som har sina tentakler omlindade runt Läkemedelsverket, socialstyrelsen och riksdag och regering i så gott som alla länder.

(1) http://www.dailymail.co.uk/health/article-3234334/Prescription-pills-Britain-s-biggest-killer-effects-drugs-taken-insomnia-anxiety-kill-thousands-doctors-hand-like-Smarties.html

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 6039
129 06 Hägersten

http://www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter (KMR) grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige för att undersöka och avslöja övergrepp inom psykiatrin och för att rensa upp inom den psykiatriska vården. Syftet är att verka för mänskliga rättigheter inom mentalhälsovården
Moderorganisationen heter Citizens Commission on Human Rights – CCHR och är belägen i Los Angeles.
Idag finns det omkring 250 avdelningar över hela världen.
KMR är en registrerad ideell förening i Sverige utan politisk eller religiös inriktning.
CCHR startades 1969 i New York av Scientologi-kyrkan och psykiatriprofessor Thomas Szasz, världens mest kända psykiatrikritiker, som skrev 24 böcker om psykiatrins övergrepp, bl.a. den klassiska ”Psykisk sjukdom en myt” som startade reformeringen av psykiatrin på 1960-talet. Thomas Szasz var en drivande kraft för ytterligare reformering av psykiatrin sedan 1960 och var verksam i CCHR fram till sin död 2012.
För mer information gå till:
www.kmr.nu
www.facebook.com/KMR.nu

Emailadress:
info.kmr@telia.com

Följ Kommittén för Mänskliga Rättigheter

Skriv in din e-postadress så får du ett mejl när vi har något nytt att berätta.

Senaste pressmeddelandena från Kommittén för Mänskliga Rättigheter

BBC bekräftar KMR: psykiatrins droger orsaken till det sanslösa våldet28.7.2017 21:03Pressmeddelande

Ända sedan de första antidepressiva SSRI-pillren släpptes i slutet av 1980-talet har KMR hävdat att de framkallar aggressioner, självmord, våld och mord. Vi kallade dem ”mördarpiller” istället för ”lyckopiller”. Det står helt klart att psykiatrins droger är orsaken till det sanslösa våldet. Det finns hur mycket information som helst av detta – som dock mörklagts av finansiella intressen, men nu börjar även media fatta detta.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum