Psykologtjänsten Ahums investeringsrunda: 18 miljoner för bättre mental hälsa på jobbet

Dela

Psykologtjänsten Ahum tar in 18 nya miljoner för att satsa på helhetslösning mot företag. Syftet är att förbättra den mentala hälsan på fler arbetsplatser runt om i landet. ”Vi vill erbjuda medarbetare lösningar som verkar preventivt mot psykisk ohälsa men som även ökar sannolikheten för att tillfriskna, oavsett hur, var och när problematiken uppstått” säger Allireza Ghahremani, vd på Ahum.

Psykisk ohälsa står för en allt större del av sjukfrånvaron i Sverige. Det visar en rapport från Försäkringskassan. Kvinnor har generellt sett högre risk än män att drabbas, särskilt för stressrelaterad psykisk ohälsa, med hela 41 procents högre risk än män. Studier visar att bristande balans mellan familjeliv och arbete har en betydelse för sjukfrånvaro. 

– Arbetsgivarna tenderar att dela upp medarbetarnas psykiska ohälsa i arbetsrelaterade och privat problem, man vill helt enkelt inte hantera eller ta ansvar för en medarbetare som inte mår bra privat.  Det är ett omodernt synsätt och blir problematiskt eftersom det som händer utanför jobbet ofta påverkar hur man är på jobbet och utför sina arbetsuppgifter, säger Allireza Gahremani, vd på Ahum. 

Ahums process ska eliminera stigmatiseringen för medarbetare att söka hjälp för psykisk ohälsa. Målet är att företag ska skapa god mental hälsa på arbetsplatser genom att arbeta preventivt med individanpassade terapiformer. Genom plattformen fångas individerna snabbt upp och erbjuds ett behandlingsupplägg baserat på behov, livsschema och preferens. Metoden som används kallas för “blended therapy”, en evidensbaserad terapiform som kan kombinera fysiska eller digitala terapisessioner med internetbaserad KBT efter behov. Det innebär att Ahum kan erbjuda en terapiupplevelse som möter individen precis där den är.

– Vi vill erbjuda medarbetare lösningar som verkar preventivt mot psykisk ohälsa men som även bidrar till snabbare tillfrisknande, oavsett hur, var och när problematiken uppstått, fortsätter Allireza Ghahremani. 

Övertecknad investeringsunda

För att få ut B2B-tjänsten på marknaden har Ahum nyligen avslutat en investeringsrunda om 15 miljoner kronor. Investeringsrundan blev övertecknad och bolaget tar nu in totalt 18 miljoner i nya investeringar.  Den förra investeringsrundan avslutades i december 2020 och innebar 11 miljoner kronor. 

– Vår tjänst är en win-win för alla. Arbetsplatsen mår och presterar bättre, dessutom är det ett viktigt signalvärde för företag som vill behålla nuvarande och attrahera morgondagens talanger, säger Allireza Ghahremani. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

Om Ahum:
Ahum är framtidens psykologtjänst med över 140 legitimerade terapeuter runt om i Sverige. Med hjälp av vår digitala plattform arbetar vi för att minska gapet mellan den växande psykiska ohälsan och det bristande antalet utbildade psykologer. Till skillnad från traditionell terapi bygger vår lösning på en kombination av samtalsterapi och digital behandling, vilket resulterar i minskad behandlingstid och ökad kvalitet. Fram till idag har vi hjälpt över 10 000 personer till ett bättre mående – och för varje dag som går blir de fler.

Följ Ahum

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ahum

Stressfria dagen: Stressignaler att ta på allvar25.5.2022 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

Lördagen den 28 maj uppmärksammas stressfria dagen. Den finns för att belysa de negativa effekter som stressen har och hur vi kan förebygga detta. Stress ingår i livet och är något som alla upplever. Men när påfrestningarna blir större än vad vi tycks klara kan det i sin tur leda till utmattning. Ellen Risto, legitimerad psykolog på Ahum har samlat några exempel på stressignaler som man bör ta på allvar.

Var fjärde svensk missnöjd med arbetsgivarens insatser mot psykisk ohälsa10.5.2022 09:15:00 CEST | Pressmeddelande

25 procent. Så många svenskar skrotar arbetsgivares insatser mot psykisk ohälsa och stress. Det visar en färsk undersökning från Kantar Sifo. Mest missnöjda är de som arbetar med transporter, logistik, lager- och postverksamhet. "Arbetsgivares bristande insatser är ett stort problem och det behövs krafttag för att stävja trenden med ökade sjukskrivningar" säger Allireza Aromäki Ghahremani, vd på Ahum.

Pinchos erbjuder medarbetarna terapi – vill vara förebilder i restaurangbranschen14.4.2022 11:02:21 CEST | Pressmeddelande

Psykisk ohälsa står för en stor del av sjukfrånvaron på arbetsplatserna runt om i landet och restaurangbranschen är inte ett undantag. Restaurangkedjan Pinchos har därför beslutat att erbjuda sina anställda fri tillgång till terapi och inleder ett samarbete psykologtjänsten Ahum. "Genom att erbjuda proaktivt stöd till våra medarbetare vill vi säkerställa att vi förhindrar sjukfall" säger Johanna Hagström, HR-chef på Pinchos.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum