Svenska Ishockeyförbundet

Publikfest under Beijer Hockey Games

Dela

Tre Kronor vann hemmaturneringen Beijer Hockey Games efter tre raka vinster och det blev en hockeyfest med storpublik i Ericsson Globe. Svenska Ishockeyförbundet kan konstatera den bästa publiksiffran för turneringen sedan 2005.

Över 35 000 biljetter såldes till Tre Kronors matcher under Beijer Hockey Games och inte sedan 2005 har så många biljetter sålts till Sveriges matcher, då endast 300 biljetter över årets siffra.

- Det är otroligt roligt att vi alla inom svensk ishockey tillsammans skapat den här hockeyfesten i Stockholm. Partners, supportrar, lagledare i ungdomslag, spelare och media har alla tillsammans hjälp till att lyfta turneringen. Nu laddar vi för att göra det ännu bättre nästa år, säger Jesper Björck, marknadsansvarig hos Svenska Ishockeyförbundet.

Flera tusen ungdomsspelare valde att ta sig till Ericsson Globe under helgens matcher.

- Många är vi som har barndomsminnen från att ha varit på landskamp och det var viktigt för oss att ge ett bra pris för barn och ungdomar att komma nära Tre Kronor. Det är en viktig del att för oss bli Sveriges mest engagerande idrott, säger Jesper.

Att spela inför ett fullsatt Ericsson Globe var också speciellt för Tre Kronor.

- Globen var första gången för mig och att det dessutom var nästintill fulla läktare på alla matcher var något av det mäktigaste jag upplevt i Sverige, säger Tre Kronors lagkapten Carl Klingberg.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Svenska Ishockeyförbundet
Svenska Ishockeyförbundet
Tjurhornsgränd 6, 3 tr, Box 5204
121 16 Johanneshov

08-449 04 00http://www.swehockey.se

Svensk Ishockey – tillsammans tar vi ansvar och skapar passion, framgång och glädje i vardagen. Svenska Ishockeyförbundet bildades den 17 november 1922. Medlem i Sveriges Riksidrottsförbund sedan starten och i Internationella Ishockeyförbundet (IIHF) sedan 1920. Vi är en av de mest framgångsrika idrotterna i Sverige och en av de mest framgångsrika inom vår idrott i världen. Det ska vi fortsätta att vara. Svensk Ishockey ska också vara en samlande kraft och bidra till att bygga vårt framtida samhälle.

Svenska Ishockeyförbundet är ett av Sveriges största idrottsförbund med 392 föreningar i 22 distrikt och drygt 68 000 spelare och domare. 2 301 ishockeylag samsas i 363 ishallar runt om i landet.

Om Svenska Ishockeyförbundets pressmeddelanden 
Den som vill ändra, lägga till eller ta bort E-postmottagare meddelar detta till info@swehockey.se

Följ Svenska Ishockeyförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Ishockeyförbundet

Svenska Ishockeyförbundets styrelse har enhälligt beslutat att avsluta säsongen 2019/202015.3.2020 13:20:07 CETPressmeddelande

Allt spel i SHL, SDHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan ställs in Med anledning av den fortsatta risken för Coronavirusets spridning har myndigheter och regering kontinuerligt skärpt och uppdaterat rekommendationer och beslut. Med anledning av detta finns inte förutsättningarna att spela färdigt ishockeysäsongen 2019/2020. Därför har Svenska Ishockeyförbundets styrelse enhälligt beslutat att avsluta säsongen 2019/2020, vilket innebär att allt spel i SHL, SDHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan, inklusive SM-slutspel och samtliga kvalspel ställs in.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum